– Las Vegas-massedrapsmannen sendte penger til Filippinene

<p>Eric Paddock er mannen som løsnet skudd og drepte 59 mennesker i Las Vegas.</p>
Eric Paddock er mannen som løsnet skudd og drepte 59 mennesker i Las Vegas. Foto: John Raoux / AP

Mannen som søndag drepte 59 mennesker og såret 527 i Las Vegas, overførte 800.000 kroner til Filippinene ei uke tidligere, ifølge flere politikilder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 64 år gamle pensjonerte regnskapsføreren Stephen Craig Paddock overførte 100.000 dollar til en konto på Filippinene, som er fødelandet til hans australske samboer, ifølge flere høytstående politikilder som NBC News har snakket med.

Paddock bodde sammen med Marilou Danley i Mesquite i delstaten Nevada, like nordøst for Las Vegas. Hun var ikke i USA da han utførte angrepet, men på Filippinene.

Det er ikke kjent om pengene skulle sendes til henne, til hennes familie, eller om hensikten var en annen, melder NBC.

62 år gamle Danley dro til Hongkong 25. september og skal tilbake til USA onsdag. Da regner amerikansk politi med å kunne få mer klarhet i saken.

Les også: Faren til mistenkt massedrapsmann var blant USAs mest ettersøkte

– Ikke involvert

Politiet tror ikke Danley hadde noe å gjøre med planleggingen av massakren å gjøre.

– Vi har hatt samtaler med henne, og tror på dette tidspunkt ikke at hun var involvert. Men vi fortsetter etterforskingen, sier sherrif Joe Lombardo.

I dette huset i Mesquite i Nevada bodde gjerningsmannen Stepen Paddock sammen med sin samboer. Foto: Robyn Beck / AFP
I dette huset i Mesquite i Nevada bodde gjerningsmannen Stepen Paddock sammen med sin samboer. Foto: Robyn Beck / AFP

Etterforskere har funnet 23 våpen på hotellrommet til Paddock.

Den pensjonerte hvite regnskapsføreren befant seg i 32. etasje på Mandalay Bay Hotel and Casino og avfyrte flere hundre skudd ut av vinduet.

Fra rommet han oppholdt seg i og til konsertarenaen er det 365 meter i luftlinje.

Les også: Broren om Las Vegas-drapsmannen: Rik eiendomsinvestor som likte pengespill

Investert i eiendom

Eric Paddock beskriver sin bror som rik. Delvis fordi han ikke hadde noen barn, og delvis fordi han hadde investert i eiendom i Orlando i Florida.

Stephen Paddock eide to hus i Nevada: Et i Mesquite og et i Reno. Ifølge nyhetsbyrået AFP er de to boligene verdt til sammen rundt 700.000 dollar.

– Han har ingen militær bakgrunn. Hvor fikk han de våpnene fra? sa Eric Paddock.

Han hadde ikke snakket med broren sin på seks måneder. Sist han hørte fra ham var da 64-åringen sendte en tekstmelding etter orkanen Irma.

KONSERT: Slik ser det ut på konsertområdet i Las Vegas dagen etter den blodige massakren. Foto: Drew Angerer / AFP
KONSERT: Slik ser det ut på konsertområdet i Las Vegas dagen etter den blodige massakren. Foto: Drew Angerer / AFP

Handlet våpen

Våpenbutikk i Mesquite bekrefter at Paddock handlet våpen der. Ifølge eieren ga ikke 64-åringen fra seg noen tegn som kunne tydet på at han var uskikket til å kjøpe våpen.

Avisen The Telegraph skriver at Paddock har bodd i Mesquite siden juni i fjor. Han har tidligere bodd i både Texas og Florida. Hva som kan være motivet bak massedrapet er foreløpig ikke kjent.

Gjerningsmannens bror, Eric Paddock, sier han er fullstendig lamslått etter det som er skjedd. I et kort intervju med avisen Orlando Sentinel sier han at han ikke kan forstå eller forklare brorens handlinger.

– Vi har overhodet ingen forklaring. Jeg kan ikke forestille meg hvorfor han skulle gjøre noe slikt. Hvis dere i pressen finner ut noe, gi oss beskjed! Jeg fatter ingenting, sier Eric Paddock.

Video: Paddock angrep fra dette hotellrommet i Las Vegas. I 2016 bodde Jeff Bridges der, og filmet en rundtur på rommet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært