Meny

Faren til mistenkt massedrapsmann var blant USAs mest ettersøkte

Intervju med gjerningsmannens bror, Eric Paddock: – Jeg har ingen logisk forklaring. Se video over.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stephen Paddock var en eldre borger med rent rulleblad, bosatt i en småby for pensjonister. Faren hans var bankraner.

Politiet i Las Vegas har oppjustert tallet på døde til 59, og over 500 mennesker såret, etter at 64 år gamle Stephen Craig Paddock åpnet ild mot publikum på en utendørskonsert med en av USAs mest kjente countryartister Jason Aldean søndag kveld.

– Vi vet ikke så mye om Mr. Paddock, men han bor her i byen. Fra politiets side har vi ikke hatt kontakt med ham før dette, sier Quinn Averett, en talsmann for politiet i Mesquite, til The Guardian.

Den ytterliggående islamistgruppa IS hevder i en melding at angrepet i Las Vegas er deres verk og at gjerningsmannen konverterte til islam for flere måneder siden. IS legger ikke fram opplysninger som bekrefter dette.

FBI avviser påstandene fra IS.

– Vi har foreløpig slått fast at det ikke er forbindelser til noen internasjonal terroristgruppe, sier FBIs Las Vegas-sjef Aaron Rouse.

Pensjonistby

Gjerningsmannen er av politiet identifisert som Stephen Paddock (64). Foto: Skjermdump / Twitter

Mesquite, hvor den antatte gjerningsmannen bodde, er en mindre by med 20.000 innbyggere. Den er dominert av pensjonister, to golfbaner og et kasino. Byen ligger 100 kilometer nordøst for Las Vegas.

Motivet er ukjent, og handlingen virker meningsløs. Sheriff Joe Lombardo sier på en pressekonferanse i Las Vegas at politiet ikke har funnet noe som ligner på et motiv.

Gjerningsmannen skal ha brukt flere enn 10 automatvåpen under massakren.

Aktuelt: Drapsmannen hadde 23 våpen på hotellrommet

Sønn av bankraner

Ifølge Washington Post skal faren til den antatte gjerningsmannen, Benjamin Hoskins Paddock, ha stått på FBIs ti på topp-liste over USAs mest ettersøkte på 1970-tallet.

Det skal ha skjedd etter at han i 1968 rømte fra fengsel i Texas.

Benjamin Hoskins Paddock sonet på det tidspunktet en 20 år lang dom etter å ha ranet en bank i Phoenix i 1960. Han skal ha kommet unna med 4620 dollar i ransutbytte.

Reaksjon: Uaktuelt å diskutere våpenlovgivning, ifølge Trump

Benjamin Hoskins Paddoc, faren til den antatte gjerningsmannen etter massakren i Las Vegas, var i sin tid jaktet av FBI. Foto: Wayne Eastburn / AP

Lamslått bror

Gjerningsmannens bror, Eric Paddock, sier han er fullstendig lamslått etter det som er skjedd. I et kort intervju med avisen Orlando Sentinel sier han at han ikke kan forstå eller forklare brorens handlinger.

– Vi har overhodet ingen forklaring. Jeg kan ikke forestille meg hvorfor han skulle gjøre noe slikt. Hvis dere i pressen finner ut noe, gi oss beskjed! Jeg fatter ingenting, sier Eric Paddock.

Paddock sier at han ikke kjenner til at broren skal ha hatt noen psykiske lidelser, alkohol- eller narkotikaproblemer.

The Telegraph skriver at Paddock har bodd i Mesquite siden juni 2016. Han har tidligere bodd i Texas og Florida.

– Vi hadde ingen anelse. Vi er forskrekket. Vi er i villrede og våre kondolanser går til ofrene, sier broren til nyhetsbyrået Reuters.

Aktuelt: Vegas-drapsmannen var en rik eiendomsinvestor som likte pengespill

Kvinne sjekket ut

En kvinne ved navn Marilou Danley ble raskt ettersøkt av politiet etter massakren. Hun bodde sammen med Paddock og er opprinnelig fra Australia. Hun ble raskt sjekket ut av saken mandag.

– Vi har lokalisert henne i utlandet. Hun var ikke med ham da han sjekket inn på hotellet i Las Vegas. Han hadde noen av identifikasjonspapirene hennes. Vi har snakket med henne og mener på det nåværende tidspunkt at hun ikke har hatt noe med saken å gjøre. Men etterforskningen fortsetter selvsagt, sier Lombardo.

Populært