Obama om Trump: – Det er ondskapsfullt

Barack Obama er misfornøyd med Donald Trump.
Barack Obama er misfornøyd med Donald Trump. Foto: Charles Rex Arbogast / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Barack Obama fordømmer Donald Trumps beslutning om å avvikle programmet som gir amnesti til immigranter som ble tatt med ulovlig til USA før de var voksne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Å målrettet ramme disse unge menneskene er galt – fordi de har ikke gjort noe galt, skriver USAs forrige president på sin Facebook-side.

– Det er å påføre seg selv nederlag, for disse (menneskene) ønsker å starte nye bedrifter, bemanne våre laboratorier, tjenestegjøre i vårt forsvar og på mange andre måter bidra til landet vi elsker. Det er ondskapsfullt, skriver Obama.
President Trump beordret gjennom en presidentordre tirsdag at det såkalte DACA-programmet skal avvikles.

DACA står for Deferred Action for Childhood Arrivals og ble innført av Obama i 2012. Programmet gjør det mulig for barn som ble tatt med ulovlig til USA før de var 16 år, å få en toårig fornybar arbeidstillatelse eller studere ved universiteter.
Programmet har beskyttet nesten 800.000 unge immigranter fra å bli deportert fra landet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I en uttalelse sier det mexicanske utenriksdepartementet at de er svært bekymret for alle dem som rammes av beslutningen og den usikre framtiden de står overfor.

– Mexicos regjering beklager på det sterkeste avviklingen av DACA-programmet. Vårt land kan ikke ignorere det faktum at tusenvis av unge mennesker som er født i Mexico vil bli rammet av dagens beslutning, heter det i uttalelsen.
Les også: 800.000 risikerer å bli kastet ut av USA