Mattis: NATO er en grunnstein

USAs forsvarsminister James Mattis sammen med representanter for USAs delegasjon foran NATOs forsvarsministermøte i Brussel. Foto: Virginia Mayo / AP / NTB scanpix
USAs forsvarsminister James Mattis sammen med representanter for USAs delegasjon foran NATOs forsvarsministermøte i Brussel. Foto: Virginia Mayo / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs nye forsvarsminister James Mattis sier NATO er av stor betydning for USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Denne alliansen er fortsatt en grunnstein for USA og for hele det transatlantiske fellesskapet, sammenknyttet som vi er. Som president Trump har sagt, er han en sterk tilhenger av NATO, sa Mattis på vei inn til sitt første forsvarsministermøte i NATO.

Mattis ble mottatt av NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg og hilste også på forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) inne i møtesalen.

Amerikaneren fortalte at han var i Brussel for å lytte og diskutere veien framover åpent med de øvrige landene i alliansen.

– NATO har alltid tilpasset seg nye sikkerhetstrusler, det er ikke noe nytt. Endringene går helt klart raskere nå, men det kan vi håndtere, sa han.

Mattis gjentok også sitt budskap om at det bare er rimelig at alle tar sin rettmessige del av kostnadene ved forsvarssamarbeidet – noe som betyr at europeiske land må ta en større del av regningen.

Les også: Trump til Russland: – Gi Krim-halvøya tilbake

Medier: Trump-ansatte hadde hyppig kontakt med russisk etterretning

Europa stålsetter seg for amerikansk pengekrav

Team Trump kommer til Europa