Le Pen: – Et vekkelsesår for Europa

Nasjonal Front-leder Marine le Pen på talerstolen i Tyskland lørdag formiddag. Foto: Michael Probst / AP / NTB scanpix
Nasjonal Front-leder Marine le Pen på talerstolen i Tyskland lørdag formiddag. Foto: Michael Probst / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nasjonal Front-leder Marine Le Pen mener 2017 blir et vekkelsesår for områdene i Europa som er blitt mest påvirket av flyktningkatastrofen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lederne for flere av Europas ytre høyre-partier er samlet til konferanse i tyske Koblenz, i regi av det innvandringskritiske partiet AfD. Under sin første offentlige opptreden i Tyskland gikk Le Pen til angrep mot innvandringspolitikken til landets statsminister Angela Merkel.

– Merkel ble hyllet som en helt for å ta inn tusenvis av flyktninger i 2015, men ingen spurte det tyske folk hva de mente om Merkels politikk, sa hun.

Le Pen slo fast at europeiske nasjonalister ikke lenger er i mindretall, og at mulighetene for gode valgresultater i Frankrike, Tyskland og Nederland er store i året som kommer.

Innsettelsen av Donald Trump som president i USA ble også viet oppmerksomhet under møtet, blant andre av Geert Wilders fra det nederlandske partiet PVV.

– I går markerer et nytt Amerika, i dag et nytt Koblenz og i morgen et nytt Europa, sa Wilders til de om lag 800 deltakerne.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Møtet fikk i forkant mye oppmerksomhet fordi enkelte medier ikke fikk lov til å delta. Der Spiegel, Frankfurter Allgemeine Zeitung, Handelsblatt og tidsskriftet Compact var blant dem som ikke hadde fått akkreditering.

Les også: Ungarns utenriksminister avviser frysende flyktninger

– Europa står overfor en ny flyktningebølge

Tre valg som kan forandre Europa

– Migrasjon er et symptom på de store ulikhetene i verden