Meny

Dronning Silvia tror på spøkelser

– Det finnes mange spøkelser, sier den svenske dronning Silvia, som selv har følt mange vennlige spøkelser i sin bolig på Drottningholm slott i Stockholm. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Svenskenes dronning sier hun har kjent på åndenes makt. – Det finnes spøkelser. Det finnes mange, mener hun.

Det er ikke bare Märtha Louise som tror på paranormale fenomen blant medlemmene av Nordens kongehus.

Nå innrømmer den svenske dronningen at hun også tror på - og selv har kjent tilstedeværelsen av - spøkelser:

– Ja, det har jeg, sier dronning Silvia i et tv-program som sendes i morgen, torsdag.

– Kom og føl selv

Det er SVT som har lagd et program om Drottningholm slott hvor det svenske kongeparet bor. Slottet ble bygd på 1600-tallet og en del av bygningen er også åpen for besøkende.

– Kom og føl selv, ned i kjellerens mørke. Det er veldig spennende, sier dronningen i intervjuet med svenskenes svar på NRK.

Norske Märtha Louise sto i 2007 frem som synsk og mente da at hun hadde hatt overnaturlige evner siden barndommen. Etter den tid har hun blant annet drevet Engleskolen, som nå heter Soulspring.

Les også: Prinsesse Märtha Louise har fått Reisegarantifondet på nakken

– Små venner

Den tyskfødte dronningen understreker at hun aldri har hatt noen ubehagelige opplevelser med spøkelsene i det gamle slottet hvor kongeparet blant annet feiret sitt sølvbryllup for 15 år siden.

– Det finnes mye historie her. Det finnes også små venner - spøkelser, som alle er veldig hyggelige. Men man føler av og til at man ikke er alene, sier dronning Silvia i intervjuet, som delvis er gjengitt av avisen Expressen i forkant av tv-sendingen.

Fantasi

Avisen har også snakket med prinsesse Christina, den svenske kongens søster. Selv om hun har skrevet bok om Drottningholm, er hun noe mer avmålt i sine beskrivelser av overnaturlige fenomener.

– Det spøker i alle gamle hus, sier hun til Expressen, samtidig som hun tror at det mest er snakk om menneskelig fantasi.

Les også:   Dronning Silvia gransker nazi-bånd

Dronning Silvia sier derimot at det «finnes mange» spøkelser, og at altså alle som bor sammen med kongeparet på Drottningholm er vennlige:

– Man blir ikke redd, det finnes en vennlighet. Tenk om de kunne fortelle, sier hun til SVT.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus