Trump-rådgiver: – Vil ikke prøve å få Clinton dømt

USAs neste president Donald Trump. Foto: Reuters / NTB scanpix
USAs neste president Donald Trump. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Donald Trump vil ikke sette i gang ny etterforskning av Hillary Clintons eposter, bekrefter Trumps rådgiver Kellyanne Conway.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I et intervju med TV-stasjonen MSNBC tirsdag sa Conway at Trump ikke vil forfølge saken videre, og at dette er et viktig signal til andre republikanske politikere.

I valgkampen truet Trump med å iverksette en ny gransking av Clintons bruk av en privat epostserver da hun var utenriksminister. Under valgkampmøtene hans skjedde det ofte at Trump-tilhengere ropte «sperr henne inne» om Clinton.

Det føderale politiet FBI har allerede etterforsket server-bruken, men konkludert med at det ikke var grunnlag for å ta ut siktelse mot Clinton. Konklusjonen ble gjentatt tre dager før valget 8. november.

Også i ett av sine første intervjuer etter valgseieren antydet Trump at valgløftet om en ny etterforskning av Clinton kunne bli brutt. I intervjuet med Wall Street Journal sa Trump at han ikke hadde tenkt så mye på denne saken, siden han var opptatt av å bedre helsevesenet, skape arbeidsplasser og andre saker.

Les også: Trump vil starte med å trekke USA fra handelsavtale

Trump mer populær enn før valget

Mexico ønsker dialog med Trump