Meny

Mexico ønsker dialog med Trump

Mexicos president Enrique Pena Nieto vil ha dialog med USAs nye president Donald Trump. Her hilser han på Russlands president Vladimir Putin i Lima Foto: Mariana Bazo Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lima (NTB-AFP): Mexicos president Enrique Pena Nieto sier hans regjering vil prøve å få til en dialog med den nyvalgte amerikanske presidenten Donald Trump. I valgkampen kom Trump med skarpe angrep på Mexico og mexicanere.

Angrepene fra Trump har provosert mexicanerne kraftig, men Pena Nieto var forsiktig da han snakket om forholdet til USA etter valget på toppmøtet i Samarbeidsorganisasjonen for Asia og Stillehavsregionen (APEC) lørdag. USA er Mexicos viktigste handelspartner.

– På bakgrunn av de holdningene Trump har gitt uttrykk for, prioriterer vi dialog for å bygge et nytt grunnlag for våre bilaterale relasjoner, sa den mexicanske presidenten.

– Vårt forhold til USA er sentralt på grunn av mengden handel og integrasjon mellom landene, sa han og karakteriserte tiden etter valget som en ny æra når det gjelder forholdet til USA.

Men Pena Nieto kom også med kritikk av den proteksjonistiske politikken Trump har gitt uttrykk for og som den mexicanske presidenten mener gror fram i ulike deler av verden.

– Jeg tror globalisering har hatt flere fordeler enn ulemper, sa Pena Nieto. (©NTB)

Populært