– Israel godkjenner 98 nye bosetterboliger

Israelske sikkerhetsstyrker fotografert i nærheten av den jødiske bosetningen Kiryat Arba, i nærheten av Hebron på den okkuperte Vestbredden, etter det den israelske hæren sa var at såkalt bilangrep 16. september. Foto: Mussa Qawasma / Reuters / NTB scanpix
Israelske sikkerhetsstyrker fotografert i nærheten av den jødiske bosetningen Kiryat Arba, i nærheten av Hebron på den okkuperte Vestbredden, etter det den israelske hæren sa var at såkalt bilangrep 16. september. Foto: Mussa Qawasma / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Israel har gitt grønt lys til å bygge 98 bosetterboliger på den okkuperte Vestbredden, samt i en industrisone i nærheten av Ramallah, ifølge organisasjonen Peace Now.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– I en tid da verdens ledere møttes for å minnes Shimon Peres og måten han tok til orde for fred på, har den israelske regjeringen skapt nok en hindring for en tostatsløsning, sier en talsperson i den israelske organisasjonen lørdag.

De 98 nye boligene som har fått grønt lys, ligger i bosetninger.

Den tidligere israelske statsministeren Shimon Peres ble gravlagt fredag i en seremoni i Jerusalem. Til stede var blant andre USAs president Barack Obama.

Senest i sommer ba Midtøsten-kvartetten (USA, Russland, EU og FN) om stans i den israelske bosetningsaktiviteten i okkuperte palestinske områder.

Rundt 700.000 israelere bor i de nærmere 237 bosetningene og utpostene på den okkuperte Vestbredden.

Les også: Clinton og Trump lover støtte til Israel

Israel tar farvel med Shimon Peres

Ambassadør reagerer på kirkeuke for fred