Ambassadør reagerer på kirkeuke for fred

Raphael Schutz er Israels ambassadør til Norge.
Raphael Schutz er Israels ambassadør til Norge. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne uken arrangerer norske kristne organisasjoner «Kirkeuka for fred i Palestina og Israel», men måten det gjøres på liker ikke den israelske ambassadøren i Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kirkeuka for fred er, ifølge arrangørene, en bønne- og solidaritetsuke for å «få slutt på den ulovlige okkupasjonen og sikre en rettferdig fred i Palestina og Israel».

Onsdag ble arrangert bønnesamling i Asker kirke under tittelen «Bønn mot muren», noe Israels ambassadør i Norge, Raphael Schutz, reagerer på, skriver Dagen.

– Når du ber mot muren ber du en politisk bønn. Du ber en bønn mot noe som har reddet tusenvis av israelske liv, sier Schutz, som mener Den norske kirke heller burde be mot terrorisme, eller for fred.

– De mister all tillit hos oss israelere. Da er det vanskelig å bygge ned murer og skape fred, sier ambassadøren, som ikke får forståelse for kritikken i Mellomkirkelig råd.

– Dette er en type kritikk som de har gjentatt i mange år. Det som kjennetegner kritikken er at den er lite konkret. Man kan lure på hvorledes ambassadøren leser materiellet. Hadde de gjort det ville de sett at det handler om fred for både Israel og Palestina, sier Berit Hagen Agøy, generalsekretær i Mellomkirkelig råd.

Hun sier kirken står på den svakeste parts side.

– I denne konflikten mener vi det er palestinerne som lider mest. Israel er den sterkeste militærmakten. Israel er okkupanten, og palestinerne er okkupert, sier Hagen Agøy.