Meny

Trump lovet velstand og jobber til svarte i Detroit

Republikanernes Donald Trump deltok på gudstjenesten før han talte i en kirke i Detroit lørdag. Foto: Carlo Allegri / Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Donald Trump lovet både å skape jobber og påfølgende velstand til svarte amerikanere da han besøkte en afroamerikansk menighet i den kriserammede byen Detroit.

Den republikanske presidentkandidaten hadde lagt sin vanligvis så aggressive og uforsonlige tone til side og framsto som langt mer ydmyk da han talte til medlemmene av menigheten lørdag.

Han ga uttrykk for sympati med «de mange arbeidsledige unge mennene» han hadde sett hengende rundt i gatene i Detroit på vei til valgmøtet.

– Ingenting er tristere enn å overse unge svarte menn som har et enormt ubrukt potensial», sa Trump mens han leste fra et manus, noe han ellers sjelden gjør.

Han lovte også å gjenoppbygge Detroit og skape mange nye arbeidsplasser til byens befolkning.

Les også:   Trump: – Flere millioner kriminelle utlendinger skal utvises

Demonstranter

Trump ble møtt med høflig applaus av tilhørerne inne i kirken til Good Faith Ministries International Church. Det var pastoren i kirken, Wayne Jackson, som hadde invitert den omstridte presidentkandidaten.

Og selv om tilhørerne inne i kirken sporadisk applauderte Trump, hadde et stort antall demonstranter samlet seg utenfor for å protestere mot besøket.

– Djevelen står på prekestolen, ropte en av dem, Wyoman Mitchell. Andre slagord var «Dump Trump» og «Nå går vi til kirken».

Detroit har USAs høyeste andel av afroamerikaneren med 80 prosent. Byen har også en av USAs høyeste arbeidsledighetsrater.

Les også:Trump slår tilbake etter rasist-anklager

Forsøke å vinne tillit

Trump var i Detroit i et forsøk på å vinne tillit hos afroamerikanerne og å overvinne deres svært dype skepsis til ham.

USAs svarte, som utgjør om lag 12 prosent av befolkningen, stemmer tradisjonelt sett på Demokratene. I presidentvalget i 2012 stemte 93 prosent av afroamerikanske velgere på Barack Obama.

Og Hillary Clinton ser ut til å fortsette trenden. I Demokratenes nominasjonsvalg mot Bernie Sanders fikk hun 90 prosent av de svartes stemmer.

Populært