Meny

Trump: – Flere millioner kriminelle utlendinger skal utvises

Se video:

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Donald Trump beskrev innvandrere som voldelige kriminelle bare noen timer etter at han besøkte Mexico og skrøt av folk med meksikansk bakgrunn i USA..

I en omfattende tale natt til torsdag norsk tid tok Trump for seg problemene han mener innvandringen påfører USA.

Han presenterte en tipunktsplan for strengere innvandringspolitikk som skal følges hvis han blir president. Ett av de viktigste punktene er at alle kriminelle utlendinger i USA skal utvises.

I tillegg avviste Trump at ulovlige innvandrere i USA kan få lovlig opphold uten først å forlate landet.

– Dra hjem og søk om innreise, som alle andre, oppfordret han i talen i byen Phoenix i Arizona.

Les også:  Meksikanere i harnisk etter Trump-besøk

– Englemødre

Trump begynte talen med å snakke om amerikanere som er drept av ulovlige innvandrere. En gruppe personer som han kalte «englemødre», ble tatt opp på scenen mot slutten av talen.

De var foreldre av barn som ulovlige innvandrere har drept, ifølge Trump. Foreldrene hadde T-skjorter med bilder av barna og teksten «et stjålet liv».

Trump benyttet også anledningen til å lange ut mot rivalen Hillary Clinton og president Barack Obama, som han beskylder for å ikke bry seg om hvilken fare flyktninger utgjør.

– Vi har ingen anelse om hvem disse personene er og hvor de kommer fra. Vi snakker om trojanske hester, sa Trump om at landet skal ta imot 10.000 syriske flyktninger.

Les også:   Trump: – Mexico må respektere retten til å bygge en mur

Ord mot ord

Bare noen timer før talen dro Trump på et overraskende besøk til Mexico. Her møtte han president Enrique Peña Nieto, som tidligere har sammenlignet Trump med Adolf Hitler.

Selv har Trump tidligere omtalt mexicanske innvandrere som voldtektsmenn og kriminelle, og besøket ble tolket som et forsøk på å bedre forholdet til nabolandet.

– Første, andre og tredje generasjons meksikanere i USA er strålende, hardt arbeidende folk, sa Trump i Mexico by.

Samtidig gjentok han kravet om at det må bygges en mur langs grensa mellom de to landene. Under en pressekonferanse sammen med Peña Nieto hevdet han at de to ikke hadde diskutert hvem som skal betale for muren.

Dette ble kort tid senere avvist av Peña Nieto, som på Twitter skrev at han i møtet med Trump hadde gjort det klart at Mexico ikke vil betale for noen mur.

Les også:   Trumps Mexico-besøk får slakt av meksikanerne

– Nasjonalisme på steroider

I talen i Phoenix gjentok Trump sitt krav om at muren må bygges – og at regningen må dekkes av Mexico.

– Mexico skal betale for muren. 100 prosent. De bare vet det ikke ennå, sa han.

Selv om Trump tok til orde for å utvise alle kriminelle utlendinger i USA, lot han være å nevne sitt tidligere krav om at absolutt alle ulovlige innvandrere må ut av landet.

Talen ga ingen svar på hva som kommer til å skje med hele denne gruppen, som anslås å bestå av elleve millioner mennesker.

Den politiske analytikeren Bakari Sellers beskriver talen som «nasjonalisme på steroider». Også Barack Obamas tidligere rådgiver David Axelrod er vært kritisk.

– Trump skaper et marerittaktig bilde, som vil være skadelig for mange, hevder han.

Les også:  Trump kan forklare seg i Mexico

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus