Meny

FBI frigir dokumenter fra Clinton-etterforskning

58 sider etterforskningsdokumenter fra FBI ble frigjort fredag i forbindelse med etterforskningen av Hillary Clinton. Foto: Lucas Jackson / Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dokumenter knyttet til granskingen av epostene fra Hillary Clintons periode som utenriksminister, er offentliggjort av FBI, melder amerikanske medier.

I dokumentene kommer det blant annet fram at Clinton ble tilbudt en epostadresse da hun begynte å jobbe utenriksdepartementet, men at hun avslo å bruke den.

Clinton har forklart at hun fikk råd fra ansatte departementet om dette, og at hun ikke kjent til spesifikke krav om hardware og software.

Videre har Clinton ifølge FBI forklart at det ikke var noen som stilte spørsmål til dette i løpet av hennes tid som utenriksminister.

Les også:  FBIs Clinton-dokumenter offentliggjøres snart

Mye sladdet

Til sammen 58 sider av etterforskningspapirene ble frigitt fredag. Dokumentene viser detaljer rundt FBIs etterforskning i tillegg til en oppsummering av FBI-agenters intervju med Clinton som ble foretatt i juli i år.

Det var amerikanske medier som krevde innsyn i dokumentene i henhold til amerikansk offentlighetslov. Mye av innholdet er imidlertid sladdet, skriver Washington Post.

Les også:   Clinton-rådgiver skiller seg etter sexskandale

30.000 eposter

FBIs etterforskning av i alt 30.000 eposter fra Clintons private epostserver konkluderte med at verken hun eller medarbeiderne hadde gjort noe lovstridig, men at de hadde opptrådt «ekstremt skjødesløst». Å bruke en privat server strider imot rutinene til føderale myndigheter.

Det er svært sjelden FBI frigir denne typen dokumenter, og at de nå gjør dette viser hvor enormt stor den offentlige interessen har vært for saken, skriver nyhetsbyrået AP.

Les også:  Har funnet ytterligere 14.900 eposter fra Clinton

Nye eposter

I august ble det kjent at det amerikanske utenriksdepartementet gransker ytterligere 14.900 eposter som FBI oppdaget under etterforskningen av Clintons bruk av private epostkontoer. Clinton tar dette med stor ro, og det samme gjør støttespillerne hennes.

Hennes politiske motstandere, med Donald Trump i spissen, er av en annen oppfatning, og anklager henne for å ha holdt tilbake epostene for å skjule et uheldig samrøre mellom utenriksdepartementet og Clinton-familiens stiftelse.

Populært