Har funnet ytterligere 14.900 eposter fra Clinton

<p>Presidentkandidat og tidligere utenriksminister Hillary Clinton. Foto: Reuters / NTB scanpix</p>
Presidentkandidat og tidligere utenriksminister Hillary Clinton. Foto: Reuters / NTB scanpix

Det amerikanske utenriksdepartementet gransker nå ytterligere 14.900 eposter som FBI oppdaget under etterforskningen av Hillary Clintons bruk av private epostkontoer da hun var utenriksminister.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etterforskerne fra FBI kom over de tidligere ukjente epostene i løpet av den ett år lange etterforskningen, som nå er avsluttet.

Det viser seg at Clintons advokater ikke hadde opplyst om de til sammen 14.900 epostene, som ble sendt til og fra Clintons private epostserver under hennes tid som utenriksminister fra 2009 til 2013, skriver The Washington Post.

Les også: Clintons epost-hjelper får immunitet

Utenriksdepartementet skal nå granske innholdet i epostene. En føderal dommer krevde mandag at departementet må offentliggjøre innholdet i disse og de andre epostene som allerede har blitt gransket, tidligere enn opprinnelig planlagt.

De 14.900 epostene kommer i tillegg til de 30.000 som Clintons advokater allerede har konkludert med er relatert til hennes arbeid som utenriksminister. Disse ble i desember 2014 levert tilbake til utenriksdepartementet.

Les også:

Ekspert: – Clinton burde tatt mer selvkritikk i talen

Clinton beklager likevel bruk av private eposter

Clintons private epost inneholdt gradert materiale

Personvernpolicy