Scooter-helten fra Nice overlevde

<p>Scooterføreren som forsøkte å stanse den ville ferden til Mohamed Lahouaiej-Bouhlel, som kjørte ned og drepte 84 mennesker på strandpromenaden i Nice, overlevde dramaet. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix</p>
Scooterføreren som forsøkte å stanse den ville ferden til Mohamed Lahouaiej-Bouhlel, som kjørte ned og drepte 84 mennesker på strandpromenaden i Nice, overlevde dramaet. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix

Scooterføreren som på heroisk vis forsøkte å stanse mannen som meide ned og drepte 84 mennesker på strandpromenaden i Nice, overlevde likevel den ville ferden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Øyenvitner så hvordan mannen på scooter kjørte opp på siden av lastebilen Mohamed Lahouaiej-Bouhlel kjørte og forsøkte å åpne døren på førersiden.

– En motorsyklist som kjørte bak, forsøkte å kjøre forbi og selv åpne førerdøren til lastebilen. Men han falt og havnet under hjulene, fortalte et øyenvitne som fulgte dramaet fra en hotellbalkong.

Det heltemodige forsøket på å stanse massedrapet ble også fanget opp på video, og alle antok at scooterføreren var blant de drepte. Det viser seg å være feil.

Rede til å dø

Nice Matin har lyktes med å spore opp mannen, som heter Franck.

– Jeg var faktisk rede til å dø. Jeg forsto situasjonen og var beredt på å dø for å få stoppet bilen. Og jeg fortsatte å prøve, forteller han til den franske avisen.

På videoen kan man se hvordan mannen får tak i dørhåndtaket på førerhuset til lastebilen.

– Jeg var på trinnet ved det åpne vinduet. Ansikt til ansikt. Jeg slo ham. Slo og slo, med all kraft slo jeg ham med venstre hånd, men jeg er høyrehendt. Jeg slo ham i ansiktet. Han sa ikke noe. Han reagerte ikke, forteller Franck til avisen.

Les også: – Gjerningsmannen i Nice hadde medhjelpere

Ble slått

Ifølge franskmannen hadde Mohamed Lahouaiej Bouhlel et våpen hånden, men dette virket tilsynelatende ikke.

Da Franck forsøkte å krabbe inn vinduet, ble han derimot slått i ansiktet med pistolskjeftet. Det var da han falt ned fra lastebilen, men i motsetning til hva alle trodde så havnet han ikke under bakhjulene og slapp levende fra dramaet.

Ifølge øyenvitner bidro scooterførerens til å senke farten på lastebilen, noe som var en medvirkende årsak til at politiet til slutt lyktes med å stanse ferden langs strandpromenaden.

Les også: Etterforsker: Nice-angrepet var planlagt

Personvernpolicy