– Gjerningsmannen i Nice hadde medhjelpere

Se video fra antiterroraksjonen i Paris.

Mohamed Lahouaiej-Bouhlel, som gjennomførte lastebilangrepet i Nice forrige uke, hadde planlagt angrepet i flere måneder. Og han hadde hjelp fra medskyldige, sier statsadvokaten i Nice.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsadvokat François Moulins opplyste videre på en pressekonferanse torsdag at påtalemyndigheten har innledet terroretterforskning av de fem personene som ble pågrepet i kjølvannet av angrepet i Nice for en uke siden.

I en beskjed som ble funnet på Bouhlels telefon, skal en av de fem pågrepne ha skrevet «Jeg er ikke Charlie, jeg er glad for at Allahs soldater har kommet tilbake for å fullføre jobben», med henvisning slagordet «Je suis Charlie» som oppsto i kjølvannet etter angrepet på satiremagasinet Charlie Hebdo i Paris januar 2015.

To dager før angrepet i Nice fanget overvåkingskameraer i byen opp én av de fem terrorsiktede mens vedkommende satt ved siden av Bouhlel i lastebilen som ble brukt under angrepet.

1.278 samtaler ble utvekslet mellom én av de pågrepne og Bouhlel i løpet av det siste året, opplyste statsadvokat François Molins i en pressekonferanse i Nice torsdag kveld.

84 mennesker ble drept da Bouhlel kjørte en lastebil gjennom folkemengden på havnepromenaden i Nice som hadde samlet seg for å se på fyrverkeriet under feiringen av den franske nasjonaldagen.

Personvernpolicy