Melania Trumps taleskriver beklager plagiat

Se video.

En av taleskriverne til Donald Trumps kone ber om unnskyldning for at deler av Michelle Obamas tale «snek seg inn» i Melanias landsmøtetale.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En av taleskriverne til Donald Trumps kone ber om unnskyldning for at deler av Michelle Obamas tale «snek seg inn» i Melanias landsmøtetale.

Meredith McIver sier hun har levert sin avskjedssøknad etter at hun ble anklaget for plagiat, men at Donald Trump har avvist den. I en uttalelse onsdag forklarer taleskriveren hvorfor Obamas landsmøtetale fra 2008 kom til å ligne på talen som kona til den republikanske presidentkandidaten holdt i Cleveland mandag.

I en telefonsamtale med taleskriveren leste Melania Trump opp utdrag fra talen til førstedame Obama, en person hun alltid hadde likt, forklarer McIver.

– Jeg skrev dem ned og senere brukte jeg noen av formuleringene i utkastet som til slutt endte opp som den endelige versjonen av talen, sier McIver onsdag.

Lei for kaoset

– Jeg sjekket ikke fru Obamas taler. Det var min feil, og jeg er fryktelig lei for kaoset jeg har skapt for Melania og for Trump-familien, samt for fru Obama. Det var ikke vondt ment, sier taleskriveren i et brev offentliggjort av Trumps valgkampstab.

Plagiatanklagene har fullstendig dominert mediedekningen av Republikanernes landsmøte, som startet mandag i Cleveland i delstaten Ohio. Trumps stab har avvist alle anklager om plagiat og sier likhetene mellom de to talene var tilfeldig.

Den tidligere modellen Melania har blitt latterliggjort i flere medier, og saken har stjålet det meste av oppmerksomheten fra Republikanernes landsmøte, som tirsdag nominerte Trump som presidentkandidat.

(Artikkelen fortsetter under)

SE VIDEO: Så like er talene:

Les også: Trump formelt valgt til presidentkandidat

Stolt av kona

Trump selv har sagt at han var svært stolt av konas tale. I en twittermelding da den var unnagjort, sa han at det var en ære å presentere hustruen på landsmøtet. Han la til at han syntes hennes framføring og opptreden var absolutt utrolig.

Flere medier har sammenlignet deler av slovenskfødte Melania Trumps tale med fru Obamas tale til Demokratenes landsmøte for åtte år siden for å vise hvor like det er. Blant annet er denne formuleringen trukket fram:

– Fra ung alder har foreldrene mine innprentet i meg verdier som sier at du jobber hardt for det du ønsker i livet. At du holder ord, og at du gjør det du sier og holder dine løfter, at du behandler folk med respekt.

Les også: Donald og Melania Trump sammen på scenen

Michelle Obama sa dette i sin tale i 2008:

– Og Barack og jeg ble oppdratt med så mange av de samme verdiene: Som at du jobber hardt for det du ønsker i livet, at du holder ord, at du gjør det du sier du skal gjøre, at du behandler folk med verdighet og respekt.

Personvernpolicy