Avis: – Istanbul-angriperne planla å ta gisler

Et overvåkningsbilde viser de antatte gjerningsmennene inne på Atatürk flyplass. Foto: Haberturk avis / Handout via Reuters / NTB scanpix
Et overvåkningsbilde viser de antatte gjerningsmennene inne på Atatürk flyplass. Foto: Haberturk avis / Handout via Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

De tre selvmordsbomberne som angrep flyplassen i Istanbul, planla å ta gisler, ifølge en tyrkisk avis.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Planene om å ta gisler ble avbrutt fordi selvmordsbombernes store vinterjakker tiltrakk seg oppmerksomhet fra politi og reisende i det varme sommerværet, skriver den regjeringsvennlige avisen Sabah.

De store jakkene skal ha blitt brukt for å skjule bombebelter.

Den tyrkiske statsministeren Binali Yildirim sier sprengstoffene RDX, TNT og PETN ble brukt i bombene som eksploderte på Atatürk-flyplassen.

– Den kombinasjonen er på et profesjonelt nivå som tilsvarer det militære, sier kjemiker og bombeekspert ved University of Rhode Island i USA, Jimmie Oxley.

Dermed blir det stilt spørsmål ved hvordan angriperne fikk tak i bombene.

Les også: Mener enarmet tsjetsjener er hjernen bak terrorangrepet

Etterforskningen etter angrepet på Atatürk-flyplassen i Istanbul tirsdag pågår for fullt. 44 mennesker mistet livet i terroraksjonen, og over 200 ble såret.

Ingen har sagt at de står bak angrepet, men ekstremistgruppen IS er hovedmistenkt, og de tre selvmordsbomberne skal komme fra Russland, Usbekistan og Kirgisistan. Flere medier har pekt ut tsjetsjeneren Ahmed Tsthatajev som hjernen bak angrepet.

Les også:

– Istanbul-angriperne var fra Sentral-Asia

CIA: – Flyplassangrepet bærer IS' kjennetegn

Dødstallet stiger etter terrorangrepet i Istanbul

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus