Meny

– Istanbul-angriperne var fra Sentral-Asia

Fly kan igjen reise til og fra Atatürk i Istanbul. Foto: Osman Orsal / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selvmordsbomberne som angrep flyplassen i Istanbul, kom fra Kirgisistan, Usbekistan og Russland, ifølge en tyrkisk tjenestemann.

Det tyrkiske nyhetsbyrået Dogan melder at gjerningsmennene kommer fra Kirgisistan, Usbekistan og den russiske regionen Dagestan.

Alle de tre områdene var tidligere med i Sovjetunionen, og befolkningen der er hovedsakelig muslimsk.

Ingen grupper har så langt sagt at de står bak angrepet på flyplassen Atatürk, der mist 43 mennesker ble drept og over 200 såret. Tyrkiske tjenestemenn har tidligere pekt på ekstremistgruppen IS.

Torsdag pågrep tyrkisk politi 13 mistenkte IS-jihadister i Istanbul, og ytterligere ni andre steder i Tyrkia. Tre av de pågrepne er utlendinger, sier en ikke navngitt tjenestemann til det statlige nyhetsbyrået Anadolu.

Alle de anholdte skal ha hatt kontakt med personer i Syria, og de er mistenkt for å ha arbeidet med finansiering, rekruttering og logistisk støtte til ekstremistgruppen IS.

Den tyrkiske avisen Hurriyet identifiserte torsdag en av angriperne som en tsjetsjener av russisk opprinnelse. Han skal angivelig ha dratt til Tyrkia fra Raqqa, IS' viktigste by i Syria.

Blant dem som ble drept i terrorangrepet, er det 19 utlendinger, opplyste tyrkiske myndigheter torsdag. Tidligere er det blitt opplyst at 13 utlendinger ble drept.

Les også:

CIA: – Flyplassangrepet bærer IS' kjennetegn

Jente (12): – Det var blod overalt. Alt var sprengt i stykker

Erdogan maner til felles kamp mot terror

Ekspert: – IS har flere motiver for å hevne seg på Tyrkia

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus