Bob Geldof havnet i sjøslag om EU-medlemskap

Musiker og artist Bob Geldof aksjonerte på Themsen mot en flåteaksjon arrangert av partiet UKIP og tilhengerne av at Storbritannia skal melde seg ut av EU. Foto: Stefan Wermuth / Reuters / NTB scanpix
Musiker og artist Bob Geldof aksjonerte på Themsen mot en flåteaksjon arrangert av partiet UKIP og tilhengerne av at Storbritannia skal melde seg ut av EU. Foto: Stefan Wermuth / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Musiker og aktivist Bob Geldof og UKIP-leder Nigel Farage utvekslet høylytte fornærmelser over rekka da de møttes under en båtmønstring som var et ledd i kampen om britisk EU-medlemskap.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Farages flåtefølge, som seilte under navnet Fishing for Leave – vi fisker oss ut – forlot havna i Ramsgate tidlig fredag, seilte opp Themsen og nådde etter hvert Westminster.

En håndfull andre fartøy forsøkte å avskjære flåtefølget samtidig som de passerte under Tower Bridge i London. Om bord på en av båtene var artisten sir Bob Geldof, som også er en profilert politisk aktivist.

Les også: – Årelange forhandlinger før Storbritannia får forlate EU hvis det blir Brexit

Geldof ropte ut at lederen av det høyrepopulistiske UKIP er en svindler og ikke noen venn av fiskerne, mens Farage ropte tilbake at det var Geldof selv som sørger for å spotte den fattige britiske fiskeren, skriver BBC.

Samtidig med at båtaksjonen seilte forbi Westminster svarte statsminister David Cameron på spørsmål fra Parlamentets medlemmer om Storbritannias medlemskap i EU og den kommende folkeavstemningen 23. juni om en såkalt brexit.

Les også: Brexit-tilhengerne tar ledelsen