Meny

Romney går i strupen på Trump

Forholdet mellom Mitt Romney og Donald Trump (bildet) kjølnet ytterligere onsdag da republikanernes presidentkandidat fra 2012 mente at mangemilliardæren bør diskvalifiseres som presidentkandidat dersom han ikke frigir sin selvangivelse før etter valget november. Foto: Jim Urquhart / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forholdet mellom Mitt Romney og Donald Trump kjølnet ytterligere onsdag, da Republikanernes presidentkandidat fra 2012 hevdet at mangemilliardæren bør diskvalifiseres som presidentkandidat dersom han ikke frigir sin selvangivelse før etter valget i november.

– Det er diskvalifiserende for en presidentkandidat i vår tid å nekte å gå ut med sin selvangivelse til velgerne, spesielt en som ikke har vært gjenstand for offentlig ettersyn i enten militær eller offentlig tjeneste, skriver Romney på Facebook.

Romney, som selv er god for atskillige millioner dollar, sier at den eneste logiske forklaringen er at Trumps selvangivelse inneholder «en bombe av uvanlige dimensjoner».

Les også: Trump får støtte fra uventet hold

I et intervju AP publiserte onsdag, sa Trump at han sannsynligvis ikke vil gi informasjon om selvangivelsen sin før etter valget på grunn av en pågående økonomisk gjennomgang.

– Det er ingenting å lese ut av det, sa Trump og la til at han ikke trodde det var av interesse for velgerne. Senere onsdag, etter hvert som presset mot ham økte, tvitret Trump at han ikke nektet å frigi selvangivelsen før valget.

– I intervjuet med AP sa jeg at skatten min gjennomgås rutinemessig, og at jeg vil gå ut med min selvangivelse når ettersynet er ferdig, ikke etter valget!, skriver han.

Les også: Trump setter sammen A-laget

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus