Selvmordsbomberne på flyplassen i Brussel navngitt

Mannen til venstre skal være Najim Laachraoui og mannen i midten er Ibrahim El Bakraoui. Den tredje, mannen med bøttehatten er fortsatt på frifot. Foto: Reuters / NTB scanpix
Mannen til venstre skal være Najim Laachraoui og mannen i midten er Ibrahim El Bakraoui. Den tredje, mannen med bøttehatten er fortsatt på frifot. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Najim Laachraoui var den andre selvmordsbomberen på flyplassen i Brussel, opplyser politiet. Belgiske myndigheter tror han og Ibrahim El Bakraoui utløste hver sin bombe.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et overvåkingsbilde fra flyplassen viser tre antatte gjerningsmenn med hver sin bag på en tralle. To av de tre sprengte seg selv i aksjonen, mens den tredje satt igjen en bag og stakk fra stedet. Hvem den tredje er er ikke kjent, men belgisk politi har gått ut med en etterlysning.

– Den tredje mistenkte har på seg en lys jakke og en hatt, og er fortsatt på frifot. Han satte fra seg en stor bag, og dro før eksplosjonene, sier statsadvokat Frédéric van Leeuw onsdag.

Belgisk politi tror Ibrahim El Bakraouis bror, Khalid El Bakraoui, utførte angrepet mot metroen i Brussel.

Les også: Brussel-mistenkt deportert fra Tyrkia i sommer

Les også: – Bombemenn kom til Brussel-flyplass i taxi

Les også: Mangler kontakt med fire svensker i Brussel

Les også: Belgia hedrer sine døde