Fingeravtrykk fra Salah Abdeslam funnet i leilighet i Brussel

Fire politifolk ble såret og én terrormistenkt drept i politiaksjonen mot leiligheten i bydelen Forest tirsdag.
Fire politifolk ble såret og én terrormistenkt drept i politiaksjonen mot leiligheten i bydelen Forest tirsdag. Foto: Francois / Lenoir

Det er funnet fingeravtrykk fra Salah Abdeslam, som er ettersøkt etter terroraksjonen i Paris i november, i en leilighet i Brussel som ble stormet av politiet denne uken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det opplyser belgisk påtalemyndighet. Fire politifolk ble såret og én terrormistenkt drept i politiaksjonen mot leiligheten i bydelen Forest tirsdag. Abdeslam (26) er imidlertid fortsatt på frifot.

Franske medier melder at det også er funnet DNA fra den ettersøkte mannen i leiligheten. Abdeslam var trolig en av to personer som klarte å flykte fra boligen under skuddvekslingen med politiet, ifølge den belgiskes kringkasteren RTBF.

Forbehold

Andre medier tar flere forbehold og skriver det er mulig 26-åringen kan ha besøkt leiligheten på et tidligere tidspunkt.

Mannen som ble drept i leiligheten i Forest, står på den lekkede listen over medlemmer av ekstremistgruppen IS, melder TV-stasjonen VRT. Listen skal ha blitt gitt av en IS-avhopper til TV-stasjonen Sky News.

Les også: Belgisk politi varslet om Paris-angripere ett år før

– Frivillig

Den 35 år gamle mannen, som angivelig het Mohamed Belkaid, skal ha meldt seg frivillig til å utføre en selvmordsaksjon for IS. I 2014 oppholdt han seg angivelig i Syria hvor han kjempet sammen med IS.

I Paris ble 130 mennesker drept i terroraksjonen fredag 13. november i fjor. Flere gjerningsmenn, blant dem Salah Abdeslams eldre bror, ble drept av politiet.

Les også: Ettersøkt Paris-angriper kan ha gjemt seg i et flyttelass

Personvernpolicy