Anklager IS for å bruke sivile som levende skjold i Ramadi

Internt fordrevne sunnier på flukt fra voldshandlinger i byen Ramadi, ankommer Bagdad. Arkivfoto fra april.
Internt fordrevne sunnier på flukt fra voldshandlinger i byen Ramadi, ankommer Bagdad. Arkivfoto fra april. Foto: Stringer/iraq / Reuters

IS hindrer sivile fra å flykte fra Ramadi, hevder en talsmann for forsvarsdepartementet i Bagdad.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den ytterliggående islamistgruppa tok kontroll over Ramadi i mai. Irakiske regjeringsstyrker har i lengre tid planlagt en offensiv for å gjenerobre byen, og søndag slapp de flygeblader der de oppfordret sivilbefolkningen til å flykte innen 72 timer.

IS hindrer imidlertid sivilbefolkningen fra å flykte, noe som gjør det vanskeligere å rykke inn, sier en talsmann for det irakiske forsvarsdepartementet.

– Det foreligger etterretningsinformasjon inne fra byen om at de hindrer familier fra å reise. De planlegger å bruke dem som levende skjold, sier Naseer Nuri.

Irakisk etterretning anslår at det befinner seg mellom 250 og 300 IS-krigere i sentrum av Ramadi, en by som for få år siden hadde rundt 500.000 innbyggere. Hvor mange som har flyktet fra byen, er ikke kjent, men lokale kilder anslår at det befinner seg rundt 1.700 familier i Ramadi.

Les også:

Nordmenn delt i synet på militær innsats i Syria

Solberg: Voldsomt å få beskjed om norsk IS-gissel

USA hevder flyangrep drepte 200 IS-krigere

Dagbladet: 272 IS-krigere skjuler seg i Europa

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus