Dagbladet: 272 IS-krigere skjuler seg i Europa

Fredag den 13. november angrep terrorister fra IS Paris. Nå skal 272 spesialtrente IS-terrorister være klare til å slå til på nytt.
Fredag den 13. november angrep terrorister fra IS Paris. Nå skal 272 spesialtrente IS-terrorister være klare til å slå til på nytt. Foto: Philippe Wojazer / REUTERS / NTB scanpix

272 spesialtrente IS-terrorister skal være klare til å slå til i Europa. Nye 150 skal være på vei, skriver Dagbladet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avisen skriver at den første bølgen av IS-krigere allerede skal ha reist til Europa. Andre er hos IS i Syria, etter å ha fått trening i en treningsleir mellom Sinjar og Mosul i Irak.

Ifølge Dagbladet er Politiets sikkerhetstjeneste kjent med informasjonen om IS-krigerne som befinner seg i Europa.

– PST er kjent med at lignende opplysninger verserer. Jeg vil ikke gå mer i detalj på hvilke opplysninger PST har om den informasjonen Dagbladet har fått tilgang til, sier kommunikasjonsdirektør Trond Hugubakken i PST til avisen.

Les også: Gøteborg er størst på IS-rekruttering i Europa

I skjul

Dagbladet har opplysninger om at den første bølgen av IS-terrorister, som er trent opp til å slå til i Europa, opprinnelig besto av 300 personer. 28 av dem skal ha mistet livet i Syria, i bombeangrep, krigshandlinger eller på annet vis.

Totalt skal 272 personer ha reist til Europa. De skal være instruert til å holde seg i skjul. Avisen oppgir at informasjonen kommer fra en kilde med inngående kjennskap til IS' virksomhet, og at kilden tidligere har gitt opplysninger som har vist seg å stemme.

Les også: 70.000 islamske lærde med fatwa mot IS

Selvmordsangrep

Krigerne er der blitt trent til to forskjellige typer operasjoner, hevdes det. En gruppe utføre selvmordsangrep. Den andre typen terrorister skal være trent til å utføre terror med håndvåpen, iført selvmordsbelter.

Avisen skriver at den er kjent med at andre kilder har estimater på at antall IS-terrorister i Europa er under 100. Dagbladet har ingen konkret informasjon om at terrorister har planlagt aksjoner i Norge.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus