CNN: Drapskvinne sverget troskap til IS

Syed Rizwan Farook og kona Tashfeen Malik ble skutt og drept av politiet noen timer etter massakren i San Bernardino i California. Foto: Reuters / NTB NTB scanpix
Syed Rizwan Farook og kona Tashfeen Malik ble skutt og drept av politiet noen timer etter massakren i San Bernardino i California. Foto: Reuters / NTB NTB scanpix Foto: Mario Anzuoni / Reuters

Tashfeen Malik, som sammen med ektemannen skjøt og drepte 14 mennesker i San Bernardino i California, skal ha sverget troskap til lederen for den militante islamistgruppen IS på Facebook.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CNN viser til tre anonyme sikkerhetskilder som opplyser at den pakistanskfødte 27-åringen skal ha sverget troskap til IS-leder Abu Bakr al-Baghdadi på en Facebook-konto som var opprettet i et annet navn enn hennes eget.

Etterforskningskilder sier at onsdagens angrep kan ha vært inspirert av IS, men at det ikke foreligger bevise for at IS ga ordre om angrepet.

Les også: Massedrapsmannens venner forstår ingenting

Politiet gransker også opplysninger om en krangel som den andre gjerningsmannen, Syed Rizwan Farook, angivelig hadde med en arbeidskollega etter at kollegaen skal ha kommet med nedsettende kommentarer om islam.

Samtidig opplyser andre etterforskningskilder at ekteparet hadde ødelagt harddisker og andre elektroniske gjenstander før de la ut på drapstoktet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus