Meny

Tyrkiskstøttede opprørere skyter mot USAs allierte i Syria

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tyrkiskstøttede opprørsgrupper i Syria skjøt mandag med artilleri mot kurdiskdominerte styrker nær grensen mot Tyrkia.

Både eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) og kurdiske kilder mener årsaken er tyrkisk bekymring for at den kurdiskdominerte opprørsalliansen SDF skal vinne for mye terreng. SDF er USAs fremste allierte i Syria.

Tyrkia er sterkt skeptisk til at kurdiske styrker i Syria har tatt kontroll over områder nær den tyrkiske grensen. De siste ukene har myndighetene i Ankara økt sin militære tilstedeværelse i grenseområdene.

Ifølge SOHR rettet tyrkiskstøttede styrker kraftig artilleriild mot SDF-kontrollerte områder i den nordlige utkanten av Aleppo.

Les også:   Sammenstøt mellom opprørere i Syria

En kurdisk opprører i byen Afrin i den nordvestlige delen av Aleppo-provinsen, Suleiman Jafaar, bekrefter meldingene om skytingen.

– Tyrkisk artilleri skyter mot landsbyene i utkanten av Afrin og rammer sivile. Tyrkia og deres allierte forsøker å starte en kamp med SDF, sier han til DPA.

Den væpnede grenen av kurdernes parti i Syria, YPG, regnes som en fiende av tyrkiske myndigheter. Gruppa er imidlertid en sentral alliert for USA, og står i fremste rekke i kampen mot IS i Raqqa.

YPG-medlemmet Brosik Hasaka sier det pågår harde kamper i Ain al-Dakna, sør for Azaz i Syria. Flere åkre i det overveiende kurdiske Afrin-området skal blant annet være satt i brann.

Populært