Meny

Sammenstøt mellom opprørere i Syria

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det foregår kamper mellom de to største opprørsgruppene i Idlib-provinsen – den første alvorlige hendelsen mellom partene siden våpenhvilen i februar.

Kampene foregår mellom de ultrakonservative opprørerne i Ahrar al-Sham og opprørsalliansen med al-Qaida-forbindelser, Tahrir al-Sham.

Dette er de første voldshandlingene siden begge parter ble enige om en våpenhvile i februar. Større sammenstøt mellom de to tidligere allierte partene kan påvirke deres kamp mot president Bashar al-Assad, som har vunnet mer og mer terreng med støtte fra Russland.

Tahrir al-Sham er en opprørsallianse som dominerer i Idlib-provinsen, og inkluderer Fateh al-Sham, tidligere kjent som Nusrafronten.

Det er ikke oppnådd enighet om opprettelse av såkalt sikre soner i Syria. Det kom fram etter fredssamtaler i begynnelsen av juni. Representanter for regimet og opprørerne i Syria var samlet til en femte runde med fredssamtaler i Astana i Kasakhstan.

Russland og Iran, som støtter regimet, var også representert ved forhandlingsbordet. Det samme var Tyrkia, som støtter flere opprørsgrupper i landet, samt FNs Syria-utsending Staffan de Mistura.

(©NTB)

Populært