Meny

FN får ikke levere nødhjelp til beleirede landsbyer i Syria

FNs nødhjelpsrådgiver Jan Egeland anklager syriske myndigheter for å bryte folkeretten ved å nekte å slippe inn hjelpesendinger med mat og medisiner. Foto: Denis Balibouse / Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lastebilkolonner med nødhjelp var torsdag på vei til fire beleirede landsbyer i Syria, men myndighetene i landet nekter FN adgang til seks andre beleirede områder, sier FNs nødhjelpsrådgiver Jan Egeland.

Etter to dager med forsinkelser som følge av kamphandlinger, ble det torsdag kjørt inn nødhjelp til landsbyene Zabadani og Madaya som er beleiret av regjeringsstyrker, og til Foua og Kefraya som er beleiret av opprørere.

Syriske myndigheter nekter derimot FN å frakte inn nødhjelp til seks andre landsbyer, og Egeland kritiserer regimet i Damaskus for å nekte beleirende syrere hardt tiltrengt legehjelp.

– Den syriske regjeringen må hjelpe oss med dette. Hvorfor kan vi ikke få inn matvarehjelp, vitaminer, antibiotika, leger og sykepleiere til disse områdene, spør Egeland.

Les også:  – Et av tre syriske barn kjenner kun til krig

– Jeg håper på et skikkelig gjennombrudd når det gjelder dette, sier han, og anklager syriske myndigheter for brudd på folkeretten.

– Det er et brudd på folkeretten å nekte oss adgang. Jeg kan ikke forstå hvorfor vi ikke slipper inn. Selv sårede krigere har i henhold til folkeretten rett til behandling, sier Egeland.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus