Finsk sportsjournalist reagerer på bilde av Johaug på norsk smørebuss

<p>Den norske smøretraileren med bilder av norske langrennsløpere, inkludert suspenderte Therese Johaug, får Finlands mest profilerte langrennsjournalist til å reagere.</p>
Den norske smøretraileren med bilder av norske langrennsløpere, inkludert suspenderte Therese Johaug, får Finlands mest profilerte langrennsjournalist til å reagere. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Norges arroganse har ingen grenser. Ryktet deres er allerede dritt. Men de gjør virkelig ingenting for å forbedre det, sier Finlands mest profilerte langrennsjournalist.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I september testet Johaug positivt på det forbudte stoffet clostebol, som hun skal ha fått i seg etter bruk av kremen Trofodermin på en solbrent leppe. Tidligere landslagslege Fredrik S. Bendiksen har tatt på seg skylden. Johaug er suspendert fram til 18. desember i påvente av dom i saken mot henne.

I helgen er det verdenscupåpning i Kuusamo i Finland. Selv om Johaug er suspendert og ikke får delta på organisert trening eller i konkurranse mens hun venter på dommen, har landslaget valgt å beholde et digert bilde av langrennsstjerna på smørebussen.

Les også: Nordmenn splittet i synet på Johaug-straff

Dette får Finlands mest profilerte langrennsjournalist til å reagere sterkt:

– Det er så frekt. Hun har forbud mot å ha en rolle på landslaget. Men likevel markedsfører Norge sin virksomhet med Johaug på denne måten. Norges arroganse har ingen grenser. Ryktet deres er allerede dritt. Men de gjør virkelig ingenting for å forbedre det, sier Halopainen til den svenske avisa Expressen.

Ifølge Halopainen er Johaug lite populær i Finland og få tror på forklaringen hennes i dopingsaken.

Les også: Johaug får massiv svensk støtte

Tidligere i uka har Norges Skiforbund uttalt at de har forståelse for at det kan oppfattes som problematisk at de ikke har fjernet Johaug-bildet.

– Vi har diskutert saken. Vi fikk noen innspill på det og da var det naturlig å ta det videre. Det ble diskutert på administrasjonsnivå og vi har bestemt at bildet skal være på traileren. Therese er ikke dømt, hun er suspendert, sa landslagssjef Vidar Løfshus ifølge Aftenposten.

Les også:

Therese Johaug er jo selve Moder Teresa innen langrenn

Usikker sponsorframtid for Skiforbundet

Idrettspsykolog: – Johaug befinner seg i en ekstrem psykologisk krise

Personvernpolicy