Meny

Cecilia Brækhus får bokse i Norge

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Cecilia Brækhus får lov til å bokse proffkamp i Norge. Kampen vil gå i Oslo Spektrum 1. oktober og arrangementet har fått navnet Arctic Rumble.

Brækhus bekreftet den gode nyheten på en pressekonferanse onsdag ettermiddag.

– Jeg fikk vite det for et par timer siden, og det holder fortsatt på å sinke inn. Det er helt uvirkelig. Vi har jobbet for dette i mange år, sa Brækhus.

– Det er ikke bare meg som skal bokse i Norge, det er vi. Jeg er så stolt over teamet mitt, de har fightet som noen løver. Jeg er stolt over politikerne som satte foten ned og sa at nok var nok. Det hadde heller ikke skjedd uten det norske folk. Det er folket som velger hvem som skal være norske idrettshelter, det er ikke en liten gjeng i Oslo som bestemmer det.

Les også: Brækhus: – Ali bidro til at jeg ble profesjonell

Ukjent

Kampen vil gå 1. oktober i Oslo Spektrum. Motstanderen er foreløpig ikke være kjent, men til sammen åtte boksere vil møtes over fire kamper.

Brækhus sier selv det er detaljer som gjenstår før en motstander er klar.

Promotør og team har ikke satt en aldersgrense på showet, men det blir ifølge dem selv en smak av Las Vegas i Oslo.

– Vi er veldig klare for å lage et kjempeshow i Oslo.

– Det har vært den tøffeste kampen i min karriere. Vi har tatt et steg fram, og så har det føltes som vi har blitt slått to tilbake.

Kulturminister Linda Hofstad Helleland var også til stede på pressekonferansen. Forrige uke bekreftet Høyre-politikeren at de gikk inn for å endre knockoutforskriften.

(Artikkelen fortsetter under)

VIDEO: Team Brækhus om høstens show:

Les også: Brækhus vil avslutte karrieren i Tokyo-OL

Endring

Den såkalte knockoutforskriften gjør det svært vanskelig å arrangere stevner på tradisjonelt vis i Norge. Forslaget fra departementet gikk på å endre karantenebestemmelsene og øke kamplengde og aldersgrense.

– Regjeringen ønsker å legge til rette for proffboksing i Norge. Endringene vi nå foreslår, vil gjøre det lettere og mer ubyråkratisk å utøve proffboksing og annen kampaktivitet som tillater knockout, sa kulturministeren i en pressemelding forrige torsdag.

Proffboksing har vært forbudt i Norge siden 1981, men den nevnte forskriften ble opphevet i 2014.

Norges idrettsforbund har også tidligere avslått en søknad om et stevne på norsk jord.

Bakgrunn: Brækhus ber kulturministeren «sette ned foten»

VIDEO: Se hele pressekonferansen her:

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus