Odd mistet terreng i gullkampen

Odds Jone Samuelsen i eliteseriekampen mellom Odd og Viking på Skagerak Arena.
Odds Jone Samuelsen i eliteseriekampen mellom Odd og Viking på Skagerak Arena. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Odd rotet bort seieren rett før full tid mot Viking da Patrick Pedersen utlignet til 2-2 og reddet et poeng for Stavanger-laget.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det var på tide. Jeg har lengtet etter det i lang tid, så det var deilig at det kom i dag. Det kom sent i kampen, så det kunne ikke vært bedre, sa Pedersen, som utlignet med et langskudd sekunder før ordinær tid var over, til TV 2 etter kampen.

– Jeg har slitt litt med selvtilliten, det har vært frustrerende. Nå håper jeg på flere.

Les også: Ingebrigtsen berget uavgjort i sluttminuttene

Rosenborg knuste Haugesund 6-0 lørdag, noe som betyr at Odd nå ligger seks poeng bak serielederen.

Viking i føringen

Søndagens eliteserieoppgjør i Skien var preget av lavt tempo og lite presisjon i sommervarmen.

Riku Riski, Olivier Occean og Rafik Zekhnini hadde alle brukbare sjanser for hjemmelaget, men det var seriens beste bortelag som tok ledelsen fem minutter før pause.

Les også: Sveen sikret poeng for Sogndal

Ballen ble slått inn i Odd-feltet, hvor Mathias Bringaker hoppet over ballen som gikk videre til lagkamerat Abdisalam Ibrahim. 25-åringen trillet ballen forbi Sondre Rossbach på klinisk vis, hans første scoring for Viking.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rett før hvilen skapte Fredrik Nordkvelle Odds største sjanse i omgangen da han vendte på kanten av 16-meteren og hamret ballen i stolpen.

Avgjorde rett før slutt

Odd var nødt til å gå for alle poengene etter pause dersom de skulle ha håp om å henge med Rosenborg i gullkampen. Serietoeren fikk en drømmestart da Fredrik Semb Berge smalt inn utligningen med en knallhard markkryper fra rundt 30 meter da omgangen var åtte minutter gammel.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Viking kunne fått straffespark da Samuel Adegbenro ble revet i bakken av Thomas Grøgaard da timen var spilt, men Trygve Kjensli valgte å ikke blåse.

12 minutter før slutt sendte Occean Skien til himmels da han sendte Odd opp i 2-1. Spissen headet hjørnesparket fra Grøgaard i nettet via en stuss i bakken. Like før slutt kunne Zekhnini drept kampen etter en fantastisk enkeltmannsprestasjon på venstrekanten, men blåste ballen over tverrligger fra kort hold.

I stedet fikk Patrick Pedersen muligheten til å redde ett poeng for Viking og innfridde da han curlet ballen i krysset fra 16 meter sekunder før ordinær tid var over.