Stabæk rotet bort seieren

Kent-Are Antonsen reduserer til 1-2 for Tromsø mot Stabæk. Kampen endte til slutt 2-2. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Stabæk var på god vei mot en sterk borteseier, men Tromsø ga ikke opp og snudde 0-2 til 2-2 i løpet av det siste kvarteret.

En solid sluttspurt ga uttelling for hjemmelaget. Først reduserte innbytter Kent-Are Antonsen med et kontant skudd i det 77. minutt, mens Mikael Ingebrigtsen sto for utligningen like før slutt.

Etter et vaklende åpningskvarter tok Stabæk mer og mer over på Alfheim. Det betalte seg i bortescoring sju minutter før pause. Ballen gikk via TIL-stopper Simen Wangberg og i eget nett etter at Moussa Njie hadde stusset videre en corner.

Njie var også nest sist på ballen da Agon Mehmeti økte til 2-0 i det 56. minutt. Oslo-gutten gjorde et rykk på venstresiden og serverte Mehmeti et presist innlegg.

Lobb

Tromsø lyktes med å sette mer press på Stabæk den siste halvtimen. Særlig høyrebacken Hans Norbye var skuddvillig, men det var Antonsen som til slutt fikk nettsus. 21-åringen banket inn reduseringsmålet etter et innlegg fra Gjermund Åsen.

Gjestene fra Bærum ble straffet for å være for passive etter tomålsledelsen. I det 89. minutt glapp også seieren da Ingebrigtsen fikk to sjanser på rappen. Det første skuddet ble blokkert, men på annet forsøk lobbet han ballen vakkert forbi Sayouba Mandé.

Tromsø startet kampen lovende. Etter fem minutter var vertene farlig frampå, men sjansen ble spolert da Sofien Moussa og Thomas Lehne Olsen i løp i veien for hverandre foran Stabæk-buret. Ikke lenge etterpå stanget Moussa ballen mot et tomt mål, men forsøket endte utenfor.