Meny

Parr-kanon startet scoringsshowet i Drammen

Strømsgodsets Marcus Pedersen og Gustav Valsvik jubler for scoring. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Strømsgodset leverte festfotball på eget gress og slo Sarpsborg 4-0 i eliteserien.

Strømsgodsets Jonathan Parr kunne ikke valgt en bedre dag til å score sitt første Godset-mål enn på 16. mai. Drammenserne ga seg ikke før det sto 4-0 mot Sarpsborg.

Det tok mindre enn ti minutter før festen var i gang med et brak på Marienlyst. Mens tilskuerne ropte på straffe da Marcus Pedersen gikk ned i feltet, trillet ballen ut til Jonathan Parr som ladet kanonen. Venstrebacken banket til og sendte Strømsgodset i ledelsen med sitt første eliteseriemål for drammenserne.

– Det er alltid morsomt å score mål. Nå må vi jobbe på for å få tre poeng, sa målscoreren til TV 2 i pausen.

Og det så ut som Parr klarte å motivere lagkameratene sine i garderoben.

Les også: Brann satte fyr på maifesten

Feststemning

Først gjorde Gustav Valsvik slutt på sin måltørke etter 52 kamper uten scoring for Godset. Deretter ble det enda vanskeligere for bortelaget da Sarpsborg-kaptein Ole Heieren Hansen fikk rødt kort. Og som om ikke det var nok, skrudde Øyvind Storflor inn det påfølgende frisparket til 3-0.

Marcus Pedersen viste at også han var i feststemning, da han avsluttet scoringsshowet med å sette inn 4-0 etter 73 minutter. Hamarsingen sikret dermed en optimal feiring for Godset-gutta på fotballens nasjonaldag.

Hjemmelaget klatrer med tre nye poeng opp til en 5. plass, mens bortelaget er nede på en 9. plass, fem poeng bak mandagens motstander Strømsgodset.

Ropte på straffe

Fotballfesten kunne ikke fått en bedre start for de 7132 tilskuerne på Marienlyst. Dommer Martin Lundby vinket Marcus Pedersen opp igjen innenfor 16-meteren til store protester fra hjemmelaget, men klagingen ble kortvarig.

Utenfor feltet ventet Parr som med en markkryper overlistet Arild Østbø i bortemålet etter bare ti minutter.

Men det er ikke bare Godset som har en venstreback som kan skape farligheter. En god innsvinger fra Joachim Thomassen fant Kristoffer Tokstad foran mål et kvarter senere, men 24-åringen klarte ikke å få headingen på mål.

Kapteinen fikk rødt kort

Og da Sarpsborg-kaptein Ole Heieren Hansen fikk marsjordre ett minutt senere for å felle Tokmac Nguen rett utenfor 16-meteren røynet det på for bortelaget.

Første bøyde Øyvind Storflor vakkert inn 3-0 på det påfølgende frisparket.

Så utnyttet Godset sprekkene i forsvaret, da Marcus Pedersen fikk stå alene på bakre stolpe og sette inn et innlegg fra Lars Vilsvik.

Med festsifrene 4-0 sa Godset seg fornøyd og innkasserte tre nye poeng.

Les også: Rosenborg leverte festfotball og vant

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus