Rosenborg leverte festfotball og vant

Rosenborgs Fredrik Midtsjø burde kanskje blitt kreditert kampens første scoring.
Rosenborgs Fredrik Midtsjø burde kanskje blitt kreditert kampens første scoring. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Rosenborg viste fram lekker angrepsfotball og kan feire 17. mai med god samvittighet etter å ha slått Lillestrøm 2-1 på fotballens nasjonaldag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lillestrøm, med toppscorer Fred Friday i spissen, fikk serieleder Rosenborg å bryne seg på fotballens festdag, 16. mai. Lerkendal var utsolgt, og alt lå til rette for fotballfest i Trondheim. Det ble det også – og det burde vært langt flere mål enn tre.

Les også: Skagestad nektet Start tre poeng

Fjorårets seriemester hadde foran mandagens kamp allerede skaffet seg en liten luke ned til serietoer Molde og serietreer Odd, og 23 minutter ut i kampen gikk de opp i ledelsen på hjemmebane etter flotte kombinasjoner. Danske Christian Gytkjær fikk til slutt æren av å sette ballen i mål med pannebrasken etter flott forarbeid av Fredrik Midtsjø. Om ballen faktisk var på vei over linjen før Gytkjær traff den, var vanskelig å se, men spissen tok ingen sjanser og ble kreditert sin fjerde scoring for sesongen.

Les også: Serbisk jubel for Glimt i Tromsø

Midtsjø serverte

Hjemmelaget fortsatte å kjøre på etter scoringen, og publikum kunne glede seg over å få se Rosenborg-fotball på sitt aller beste.

Etter en halvtimes spill var det Anders Konradsen som fikk muligheten til å doble ledelsen etter fint spill i forkant, men skuddet fra bodøværingen traff ikke mål.

Det gjorde heller ikke avslutningen fra Gytkjær tre minutter senere. Midtsjø var nok en gang servitør og slo et perfekt innlegg til dansken. Helt upresset burde spissen hatt en lett jobb med å sette ballen i mål, men stupheadingen endte utrolig nok over mål.

En annen som ønsket å tegne seg på scoringslisten var Lillestrøms Friday. Like før pause klinket han ballen i stanga fra rundt 20 meter, men Rosenborg slapp med skrekken og kunne gå til pause med en fortjent ledelse.

Vanvittig Gytkjær-bom

Den andre omgangen startet perfekt for de hvitkledde vertene, for i det 48. minutt satt ball nummer to i nettet. Jonas Svensson hadde masse rom å gå i, og spilte til slutt en herlig ball inn i feltet til Anders Konradsen som avsluttet sikkert i mål på første touch.

3-0 burde det også stått like før timen var spilt. På bakerste stolpe skulle Gytkjær bare sette ballen i det åpne målet, men på uforståelig vis klarte dansken å plassere ballen i stolpen.

Rosenborg fortsatte å levere glitrende angrepsfotball, og etter 70 minutter var det bare en strålende redning fra Arnold Origi som hindret Yann-Erik de Lanlay i score. I forkant hadde hjemmelaget levert gode prestasjoner på rekke og rad, som Årst sa det.

Fem minutter før full tid glapp det i markeringen hos serielederen og Frode Kippe kunne heade inn en redusering for Lillestrøm. Bortelaget presset på mot slutten og Rosenborg fikk det travelt, men tre poeng ble igjen i Trondheim til slutt.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus