Meny

Krever full gransking etter «fiasko» på Old Trafford

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Polititoppen Tony Lloyd krever full gjennomgang etter at Manchester Uniteds Premier League-kamp mot Bournemouth ble utsatt etter at det ble funnet en gjenglemt, falsk bombe på Old Trafford.

Ifølge BBC omtaler Lloyd det hele som en «fiasko». Stadionet som tar 75.000 tilskuere ble evakuert etter at det ble funnet en bombekopi på et toalett, gjenglemt etter en sikkerhetsøvelse. Kampen ble utsatt og spilles i stedet 17. mai. 16

Lloyd mener det hele er «uakseptabelt» og iverksetter en gransking for å finne ut «hvordan dette kunne skje, hvorfor det skjedde og hvem som kan holdes ansvarlig».

Les også: Sikkerhetsselskap glemte falsk bombe på Old Trafford etter øvelseLes også:

Videre mener han «fiaskoen» forårsaket massiv ulempe for supportere, som hadde komme fra fjern og nær for å se kampen. Ifølge Lloyd har man også misbrukt dyrebar tid for både politifolk og hærens bombegruppe.

Polititoppen mener hendelsen «unødvendig satte folk i fare». Premier League gikk søndag kveld ut og takket de to involverte klubbene for måten det hele ble håndtert på.

For Manchester United får utsettelsen også økonomisk konsekvenser. United har meddelt at de vil refundere alle billetter. De som var på kampen søndag, får dessuten fri adgang tirsdag. Totalt vil det koste Manchester United over 30 millioner kroner.

Bournemouth meddelte mandag at de setter opp gratis busstransport til sine fans som vil ta den 40 mil lange turen opp igjen fra sørkysten.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus