LSK Kvinner er seriemester:

Knudsen: – Vi har gjort en veldig god sesong

LSK Kvinner er seriemester for kvinner for annet år på rad. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
LSK Kvinner er seriemester for kvinner for annet år på rad. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

LSK Kvinner innfridde på hjemmebane og sikret med 4-1-seier over Arna-Bjørnar seriegullet i eliteserien for kvinner for andre året på rad.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med 53 poeng før de to siste serierundene er spilt, er det ingen som kan ta igjen gultrøyene fra Romerike. Nærmeste utfordrer er Avaldsnes, som maksimalt kan oppnå 52 poeng før sesongen er omme. Dermed forsvarer LSK Kvinner tittelen fra foregående sesong. Laget har kun tapt én kamp hittil denne sesongen, borte mot Røa i syvende serierunde.

– Vi hadde forventet å være i toppen. Nå kan det se ut som vi vinner med en del poeng. Det er planen. Vi synes vi har gjort en veldig, veldig god sesong, sier LSK-trener Monica Knudsen til VG.

Les også: Enkel Molde-seier mot Mjøndalen

Herlovsen-trippel

Mot Arna-Bjørnar ga Isabell Herlovsen hjemmelaget ledelsen allerede etter åtte minutter. Bortelaget utlignet bare minutter senere, men Herlovsen var ikke ferdig for dagen og økte til 2-1 etter knappe halvtimen spilt.

Da Sherida Spitse la på til 3-1 ti minutter før halv tid, var det mye som tydet på at hjemmefansen kunne juble for seriegull allerede søndag.

Annenomgang ble en sjarmøretappe for LSK-laget, og Herlovsen kronet seriegullet med hattrick takket være sin scoring minuttet før slutt. Hun er med det eliteseriens toppscorer med 17 mål på kun ti kamper. Knudsen er meget godt fornøyd med sin toppscorer.

– Hun har ikke spilt så mange kamper i år, men scoret mye, sier Knudsen til avisen.

Les også: Sandefjord med første seier siden august

Mesterliga og cupfinale

Til tross for seriegull to runder før slutt, er sesongen langt ifra over for laget til Knudsen. Romerikingene skal ut i åttendedelsfinale i mesterligaen. Trekningen skjer tirsdag. I tillegg har de en cupfinale mot Avaldsnes å se frem mot.

– Champions League og cupfinale blir fokus nå. Vi må bruke seriekampene litt i forhold til det. «The double» er plan A, sier Knudsen.

Les også: – Viktigst å unngå Ukraina

Personvernpolicy