La Liga klager inn Haaland-overgangen

Erling Braut Haaland i aksjon for Norge. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Erling Braut Haaland i aksjon for Norge. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Spansk toppfotball greide verken å hente Erling Braut Haaland eller Kylian Mbappé. Ligasjefen reagerer med å ville ha Manchester City og PSG etterforsket.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

La Liga-president Javier Tevas bekreftet mandag at den spanske elitedivisjonen formelt har klaget på Haalands overgang til Manchester City. Det samme vil snart skje overfor Paris Saint-Germain.

Den franske klubben greide å overtale Mbappé til å forlenge kontrakten til 2025. Før det virket han å være på vei til Real Madrid.

– I Mbappé-saken står jeg ikke opp for Real Madrid, men for europeisk fotball. Denne uken vil vi klage inn PSG, slik vi gjorde med City i forrige uke, sa Tebas på et pressemøte i Valladolid.

Han har i en årrekke vært i ordkrig med statsstøttede klubber. City og PSG har begge styrtrike eiere fra Midtøsten.

Samme dag som Mbappé skrev under en ny PSG-avtale, varslet Tebas at La Liga kom til å klage det inn til Uefa, franske rettsinstanser og EU. Han kan ikke regne med å få hjelp fra Uefa-president Aleksander Ceferin. Nylig uttalte han seg slik om La Ligas kritikk:

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg er overhodet ikke enig i det. Det er allerede for mange fornærmelser i fotballen, og jeg mener hver liga heller skal bry seg om sin egen situasjon. Det er ikke riktig av en liga å kritisere andre ligaer.

Haaland ble mandag offisielt presentert som Manchester City-spiller. Han ble kjøpt ut av Borussia Dortmund-kontrakten til et bestemt beløp i tråd med en klausul.