Casper Ruud slo Brooksby – kan møte Nadal i kvartfinale i Roma

Casper Ruud er klar for kvartfinale i grusturneringen i Roma etter å ha slått amerikaneren Jenson Brooksby. Foto: Matthias Schrader / AP / NTB
Casper Ruud er klar for kvartfinale i grusturneringen i Roma etter å ha slått amerikaneren Jenson Brooksby. Foto: Matthias Schrader / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Casper Ruud slo amerikanske Jenson Brooksby i strake sett og er klar for kvartfinale i Roma-turneringen. Nå kan det bli drømmemotstand i spanske Rafael Nadal.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den 23 år gamle nordmannen vant 6-3, 6-4 over sin to yngre motstander. Snarøya-spilleren hadde full kontroll på kampen og spilte på seg mer og mer selvtillit. Kampen varte en time og 36 minutter.

Casper Ruud er femteseedet i turneringen og få den spanske gruskongen Rafael Nadal som motstander i kvartfinalen. De to har aldri møttes i en turnering, men har trent mye sammen på spanjolens tennisakademi på Mallorca.

Det er åttende gang at Ruud har klart å ta seg til kvartfinale i en Masters 1000-turnering. Nadal møter canadiske Denis Shapovalov senere torsdag. Om han vinner, blir han Ruuds motstander fredag.

Alvor

Brooksby fra Sacramento i California er nummer 38 på siste ATP-ranking, mens Ruud er nummer ti.

Ruud tok sin amerikanske motstander på største alvor. Brooksby nærmest feide den belgiske stjernen David Goffin av banen med 6-0, 7-6 onsdag.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Han slår slag som ingen andre slår og har en spesiell spillestil. En av de yngre som har klatret og tatt seg til topp 50. Jeg har ikke møtt ham tidligere og håper at erfaringen fra grus går i min favør, sa Ruud til Eurosport.

Nordmannen tok hjem de tre første servegamene sine greit. Brooksby fikk en bruddball i det fjerde, men Ruud avverget den.

Brøt

Amerikaneren fikk større problemer i sin serve. Ruud hadde to bruddballer i amerikanerens annet servegame, men bruddet kom først i det neste til 4-2-ledelse i det første settet.

Ruud servet åpningssettet med 6-3 etter å ha avverget to bruddballer. Ruud misbrukte tre settballer før den fjerde satt.

Han servet bra i førstesettet, men hadde en del unødvendige såkalte upressede feil.

Nordmannen skaffet seg flere bruddballer i det andre settet og brøt til 2-1. Han servet blankt til 3-1. Siden holdt Ruud serven og kunne serve hjem kampen på stillingen 5-4. Han utnyttet den første matchballen.