Curlinggutta tapte for Kina – semifinalehåpet trolig ute

Norges lag med Torger Nergård, Magnus Vågberg, Markus Høiberg og Stefan Walstad under en kamp tidligere i OL-turneringen. Foto: Christine Olsson / TT / NTB Foto: NTB

Med kniven på strupen tapte Norge og skip Steffen Walstad 6-8 for Kina. Dermed blir det høyst sannsynlig ingen OL-semifinale for det norske curlinglaget.

Ved siden av skip Walstad spiller Torger Nergård, Markus Høiberg og Magnus Vågberg på laget.

Tidligere på dagen slo Steffen Walstads mannskap ROC med klare 12-5, men med tapet for Kina blir det svært vanskelig å ta seg til semifinale. Det holder ikke å slå Italia i siste kamp torsdag, nordmennene er avhengig av at flere andre kamper går deres vei.

Norge står med tre seirer og fem tap.

Fulgte hverandre

Det var lenge jevnt i kampen mot Kina. OL-vertene tok ledelsen med 1-0 i den første omgangen. I den neste ble skip Walstad tvunget til å ta bare ett poeng og utligne til 1-1. Kineserne utnyttet fordelen av sistestein i den tredje omgangen til å ta to poeng. Nordmennene utlignet med to poeng i fjerde omgang.

Kineserne ble tvunget til å «blanke» femte omgang slik at det sto 3-3 halvveis i kampen. I den sjette ble det ett poeng til Kina. Walstad utlignet til 4-4 i den sjuende omgangen.

Tre poeng

Så begynte det å butte imot for det norske laget. Walstad hadde en litt løs nest siste stein i den åttende omgangen som ga kineserne sjansen til en trepoenger. Den kinesiske skipen Ma Xiuyue feilet ikke, og Kina tok ledelsen 7-4 med to omganger igjen.

Walstad reduserte til 6-7 foran den tiende omgangen, der det var med kinesisk sistestein.

De regjerende OL-vinnerne, USA, er også i fare for ikke å klare semifinale. De røk 4-10 for Italia. Det var et resultat som ville hjulpet Norge hvis de hadde vunnet mot Kina.