Rosenborg banket serieleder Molde med ti mann

Even Hovland blir gratulert av Rosenborgs første målscorer David Akintola i eliteseriekampen mot Molde søndag. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Rosenborg spilte med ti mann i en hel omgang da serieleder Molde ble slått 3-1 i på Lerkendal.

Det var tre poeng som smakte bedre enn vanlig for hjemmelaget på Lerkendal. Igjen viste Rosenborg hvem som er sjef på eget gress når Molde er på besøk.

– Det legges ned mange meter, og det er hardt arbeid. I dag er jeg stolt av gutta. Vi blør for drakta. Hadde vi spilt slik hver kamp, hadde vi ligget på toppen av tabellen, sa RBK-kaptein Tore Reginiussen til Eurosport.

– Det er alltid godt å vinne fotballkamper, og ekstra godt når vi slår Molde etter at vi har slitt litt, sa matchvinner Even Hovland.

RBK kom til kampen med mye grums i bagasjen etter 0-1-tap mot Sporting Lisboa i europacupens gruppespill, og de slo tilbake etter dager med kjeft i etterkant av intervjunekten som Pål André Helland ble utsatt for av klubbens kommunikasjonssjef Trond Alstad fredag.

Det var heller ingen tvil om at Rosenborg framsto rystet fra start.

Molde åpnet best

Bare 12 minutter var spilt da Molde tok ledelsen. Leke James gjorde et svært sterkt forarbeid på venstresiden, lekte seg forbi to Rosenborg-forsvarere og sendte ballen frekt inn foran mål der Ohi Omoijuanfo enkelt kunne bredside den i mål fra kloss hold på bakerste stolpe.

Når Molde flyttet ballen fort, hadde Rosenborg vanskelig for å henge med i svingene. Molde dominerte, og Rosenborg var ordentlig på hæla i de første 22–23 minuttene på Lerkendal.

Etter hvert fikk Rosenborg mer dreis på eget spill og kom seg høyere opp i banen.

Alexander Søderlund var svært nær etter en halvtimes spill, men Moldes keeper Andreas Linde fikk slått ballen i tverrliggeren. Der var Molde heldig som unngikk baklengs.

Halve banen

Fire minutter senere klarte ikke den desiderte serielederen å unngå baklengs. David Akintola løp over halve banen og kom alene med nevnte Linde. Akintola gjorde ingen feil og satte ballen kaldt i mål.

Rosenborg fulgte opp med flipperspill i Molde-boksen rett etterpå, men denne gangen ville ikke ballen i mål fra verken Akintola eller Alexander Søderlund.

Fem minutter senere tok Rosenborg ledelsen. Tore Reginiussen serverte midtstopperkollega Even Hovland, og sogningen scoret. Både Hovland og Akintola har fått mye kjeft fra mange hold den siste tiden, men var svært sentrale da RBK snudde kampen.

Lett skulle det likevel ikke bli for hjemmelaget.

Alexander Søderlund ble ilagt det andre gule kortet på tampen av omgangen, og dermed ble Rosenborg redusert til ti mann.

Press

Etter pause hadde begge lag sine sjanser, og aller nærmest var Rosenborg da innbytter Bjørn Maars Johnsen skjøt like utenfor fra skrått hold kvarteret før slutt.

Åtte minutter senere fikk Johnsen sjansen på nytt, og denne gangen kunne han ikke unngå å score. Molde-keeper Andreas Linde ble tvunget til å gi en retur på kaptein Mike Jensens skudd, og helt alene kunne Johnsen gjøre sitt femte for sesongen etter overgangen fra nederlandsk fotball.

3-1 til Rosenborg ble sluttresultatet.

Med tre poeng er Rosenborg fortsatt med i medaljekampen. Det er to poeng opp til Odd på bronseplass. Opp til Bodø/Glimt på sølvplass er det fem poeng. Bodø/Glimt spiller mandag borte mot Brann, og med seier og tre poeng er det plutselig bare fire poeng bak serieleder Molde igjen.