Målløst i bunnkampen - nedrykksdramaet fortsetter

Sarpsborgs Jonathan Lindseth i duell med Mjøndalens William Sell søndag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Sarpsborgs Jonathan Lindseth i duell med Mjøndalens William Sell søndag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Mjøndalen og Sarpsborg er i desperat poengnød, men gikk målløse av banen i søndagens bunnkamp i eliteserien i fotball.

Mye sto på spill i Mjøndalen søndag. Tre poeng ville vært svært kjærkomment både for hjemmelaget og Sarpsborg i kampen for å overleve på øverste nivå i norsk fotball.

Ett poeng kunne samtidig begge lag si seg noenlunde fornøyd med. Det betyr at Mjøndalen fortsatt har kun Ranheim bak seg på tabellen, mens Sarpsborg ligger to plasser høyere opp på tabellen.

Østfoldingene har samtidig kun ett poeng ned til lagene på bunnen av tabellen og er à poeng med kvalifiseringsplasserte Strømsgodset. Nedrykksfaren er med andre ord akutt både i Sarpsborg og Mjøndalen med fire serierunder igjen å spille.

– Vi hadde håpet vi skulle vært litt bedre. Vi fikk rom til å spille i, men klarte ikke utnytte det godt nok. Jeg er litt skuffet over prestasjonen, sa Mjøndalen-trener Vegard Hansen til Eurosport.

Manglet kvalitet

Han pekte på at laget hans «manglet kvalitet offensivt» i en sjansefattig kamp mellom to lag som var litt engstelige.

– Vi manet til å vise mot. Det er på banen det må vises, det hjelper ikke hva vi sier i garderoben. Vi så litt redde ut, sa MIF-treneren.

Søndagens oppgjør bar da også preg av å stå mellom to lag som hadde mye å tape. Både Mjøndalen og Sarpsborg framsto forsiktige i det som ble en jevn og tett affære.

De første 45 minuttene forløp uten de helt store målsjansene. Jonathan Lindseth var nærmest for Sarpsborg da han headet fra ti meter, men ballen gikk rett på Mjøndalen-keeper Julian Faye Lund.

Få sjanser

I motsatt ende av banen kom Tonny Brochmann til en sjanse for Mjøndalen, men fra skrått hold og dårlig vinkel curlet han ballen like utenfor.

Sjanserikt ble det heller ikke etter pause, men gjestene var svært nær scoring da Gaute Vetti skjøt fra distanse drøyt kvarteret før slutt. Keeper Faye Lund sto noen meter ute og kunne bare se på at ballen smalt i stolpen.

Nærmere kom ingen av lagene scoring.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært