Kane og nysignering reddet Tottenham fra flause mot Aston Villa

<p>Harry Kane ble den store Tottenham-helten lørdag. Foto: Frank Augstein / AP / NTB scanpix</p><p></p><p></p>
Harry Kane ble den store Tottenham-helten lørdag. Foto: Frank Augstein / AP / NTB scanpix Foto: Frank Augstein / AP

Det så lenge mørkt ut for Tottenham, men nysigneringen Tanguy Ndombélé og Harry Kane snudde kampen på tampen og sørget for 3-1-seier over Aston Villa.

John McGinn sendte nyopprykkede Aston Villa i en overraskende ledelse allerede etter ni minutter.

Men etter at Tottenham hadde stanget og stanget, kom Christian Eriksen innpå etter 64 minutter. Den danske midtbanespilleren var meget god for et Tottenham-lag som snudde kampen og vant 3-1. Nysigneringen Ndombélé utlignet før Kane satte inn to mål.

Fikk ikke være med : Moi vraket da Southampton åpnet med tap

– Vi fyrte på alle sylindre i andreomgang. Vi satte press på dem og fikk scoringene våre. Det var spesielt. Det var flott å kunne feire med fansen. Vi har ventet på stadion lenge, og nå er vi her fra første seriekamp, sa Kane til TV 2 etter seieren.

Eriksen har lenge vært ryktet bort fra London-klubben. Kane håper dansken blir i Tottenham.

– Selvfølgelig ønsker jeg at han skal bli. Jeg kjenner ham så godt. Vi har spilt sammen i fem, seks, sju år. Han er en spesiell spiller. Vi får se hva som skjer. Han gir alltid hundre prosent når han tar på seg den drakten. Han er en strålende fyr og strålende spiller, sa Kane.

Les også: Skuffende poengdeling, ingen mål og 90 minutter for King i ligapremieren

Sjanse etter 16 sekunder

Men det så lenge mørkt ut for London-klubben. Det til tross for at de åpnet kampen med et smell.

Tottenham føk ut av startblokkene i seriepremieren lørdag. Lucas Moura skjøt like over etter bare 16 sekunder. Tre minutter senere pisket Danny Rose ballen inn i boks der Moura fikk stå upresset fra åtte meter. Headingen gikk rett på Tom Heaton.

Mot spillets gang tok gjestene ledelsen i Tottenhams nye storstue etter ni minutter. Tyrone Mings slo en lekker gjennombruddspasning til John McGinn som på iskaldt vis dro av Danny Rose. Alene med Hugo Lloris plasserte McGinn ballen i mål.

Etter scoringen til McGinn var Trezeguet nære på ved å øke til 2-0. Etter en lekker skuddfinte i Tottenham-boksen fikk egypteren skutt, men skuddforsøket ble blokkert av Toby Alderweireld i siste liten.

Ny karriere: Mourinho har fått ny jobb – blir TV-ekspert

Tre mål på 16 minutter

Tottenham fortsatte å stange i andre omgang uten at de skapte all verden. Så kom Eriksen innpå, som endret mye av dynamikken i angrepsspillet til Tottenham. Det gikk raskere og sjansene kom på løpende bånd.

Drøye kvarteret før slutt satt den endelig for de hvitkledde etter et hjørnespark. I kjølvannet av hjørnesparket fant Lucas Moura franske Ndombélé, som plasserte ballen lekkert i hjørnet fra 17 meter.

Og bare 13 minutter senere var snuoperasjonen et faktum. Erik Lamela skjøt fra 20 meter, men forsøket ble blokkert. Ballen datt ned i beina til Kane, som var presis alene med Tom Heaton.

Tre minutter senere punkterte Kane kampen. Kapteinen fikk ballen på 16 meter og plasserte den utakbart for Heaton i høyre hjørne.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært