Mourinho har fått ny jobb – blir TV-ekspert

José Mourinho blir ny TV-ekspert hos Sky Sports. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
José Mourinho blir ny TV-ekspert hos Sky Sports. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Tidligere Manchester United- og Chelsea-manager Jose Mourinho har fått ny jobb. Nå blir han en del av Sky Sports Premier League-sendinger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Portugiserens har vært klubbløs etter at han fikk sparken i Manchester United i desember i fjor. Men nå er han tilbake fotball-manesjen, men ikke som manager.

Fra søndag tar han plass i Sky Sports ekspertpanel. Første opptreden blir når hans to gamle klubber, Manchester United og Chelsea, møtes på Old Trafford søndag, opplyser Sky Sports.

«Han bringer mye kunnskap fra garderoben, og mange sterke meninger til sendingene», skriver TV-kanalen om sin nye ekspert.

Les også: Van Gaal: – Forskjellen på Mourinho og Solskjær er at Solskjær vinner

Suksess

I Chelsea vant han Premier League to år på rad, ligacupen og FA cupen første gang han trente klubben (2004-2007), mens han vant ligaen og ligacupen i sitt andre opphold (2013–2015) hos de blå i London.

I Manchester United (2016–2018) førte han «de røde djevlene» til topps i europaligaen og seier i ligacupen før han fikk sparken.

Han har også vunnet mesterligaen med Porto (2004) og Milan (2010) og blitt spansk seriemester med Real Madrid, for å nevne noe.

Les også: Ett års betinget fengsel for Mourinho i skattesak

Vil tilbake som manager

Mourinho vil i Sky Sports jobbe sammen med flere tidligere Premier League-profiler. TV-kanalen har blant annet Gary Neville, Jamie Carragher, Graeme Souness og Jamie Redknapp i stallen.

– Premier League er helt spesielt for meg. Det kreves så mye hardt arbeid for å vinne og man kan ikke ta øynene bort fra kampene hver uke», sier Mourinho til Sky.

Selv om han nå blir en del av ekspertpanelet til TV-kanalen betyr det ikke at han gir seg som manager, skal vi tro Mourinho rett.

– Fotball er lidenskap, det betyr så mye for fansen. Jeg ser fram mot å ta del i TV-sendingene før jeg etter hvert tar plass på sidelinjen, sier 56-åringen videre.

Personvernpolicy