Mourinho snakker ut om United: – Snille fyrer lykkes ikke som trener

José Mourinho snakker i intervju med L'Equipe ut om tiden i Manchester United og spår ytterligere problemer for Ole Gunnar Solskjær. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
José Mourinho snakker i intervju med L'Equipe ut om tiden i Manchester United og spår ytterligere problemer for Ole Gunnar Solskjær. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

José Mourinho snakker i intervju med den franske avisen L'Equipe ut om tiden i Manchester United. Han sier at man ikke kommer noen vei ved å være en «fin fyr».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Han sier også at det ikke var det dårlige forholdet til Paul Pogba som felte ham.

Det melder TV 2 , med henvisning til det store intervjuet i L'Equipe. Avisen har møtt portugiseren i London og snakket med ham om en rekke emner. Blant dem er selvsagt Manchester United, der Mourinho fikk sparken i desember etter blant annet å ha kommet på kant med Pogba.

Etterfølgeren Ole Gunnar Solskjær fikk en meget god start, men på slutten av sesongen slet også han voldsomt med å få resultater, og United avsluttet sesongen på 6.-plass, der klubben var også da Mourinho fikk sparken.

– Om United har jeg to ting å si. En er at tiden har talt. Det andre er at problemene er der fortsatt, sier Mourinho til L'Equipe.

Han svarer avkreftende på spørsmål om han ble et offer for Pogba.

– Så problemet var ikke spillerne?

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Problemene er der. Du kan si at det er spillerne, organisasjonen, ambisjonene. Jeg sier bare at jeg ikke kan svare ja på spørsmålet om Pogba var den eneste ansvarlige, sier Mourinho,

Solskjær: – Spennende tider for familien

Stor prestasjon

Han fastholder at 2.-plassen i Premier League forrige sesong er noe av det beste han har fått til i trenerkarrieren.

– Jeg sa for ni eller ti måneder siden at etter å ha vunnet åtte ligamesterskap med andre klubber, er 2.-plassen med United kanskje min største prestasjon. Nå forstår folk dette, sier han.

Han hevder at han presset spillerne som en appelsin for å få dem til å prestere.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mourinho sier at han ikke har til hensikt å være «snill gutt» som gjør spillerne og andre til lags. Det kan ses som et stikk til Solskjær.

Herrera: – Solskjær er rett mann for jobben

Marionette

José Mourinho omtaler Ole Gunnar Solskjær som en marionette. Foto: Manu Fernandez / Ap Photo / NTB scanpix
José Mourinho omtaler Ole Gunnar Solskjær som en marionette. Foto: Manu Fernandez / Ap Photo / NTB scanpix

– Spillerne kan over tid føle en del slitasje, spesielt når du krever mye av dem. Om gruppen er veldig profesjonell, ambisiøs, hardt arbeidende og talentfull, og klubben har god struktur, slipper man den slitasjen. Men om du ikke har støtte fra klubben din og er nesten alene, vil noen enkeltspillere vende seg mot en trener som er en fin fyr. Jeg ønsker ikke å være en fin fyr, for etter tre måneder er han en marionette, og det ender ikke bra, sier Mourinho.

– Men en trener må heller ikke alltid være negativ. Vi må lete etter balanse. En trener har samme problem som læreren på en skole. En snill gutt er ingen trenertype, men du kan heller ikke være i konflikt hele tiden. Du må være lederen.

Mourinho gjør det klart at han gjør seg klar til sitt neste treneroppdrag.