Alpin-VM: Kombinasjonen utsatt

Aleksander Aamodt Kilde er en av fire nordmenn som skal i aksjon i superkombinasjonen under VM i Åre mandag. Rennet er utsatt på grunn av sterk vind. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Aleksander Aamodt Kilde er en av fire nordmenn som skal i aksjon i superkombinasjonen under VM i Åre mandag. Rennet er utsatt på grunn av sterk vind. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Herrenes kombinasjon i VM i Åre mandag er utsatt på grunn av sterk vind. VM-arrangørene håper å få startet rennet klokken 12.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Planlagt start for utfordelen av kombinasjonen var klokken 11 mandag.

Men i VM-byen er det mandag formiddag sterk vind og en god del snøfall, noe som byr på utfordringer i løypa.

Etter en inspeksjon mandag morgen ble det først bestemt at utfordelen ble kortet ned, men like over klokken 10 meldte arrangøren at utfordelen er utsatt til klokken 12.

Slalåmdelen skal etter planen kjøres klokken 14.30.

For Norge stiller Aleksander Aamodt Kilde, Adrian Smiseth Sejersted, Sebastian Foss Solevåg og Rasmus Windingstad.

Aktuelt: Stenmark dypt imponert av Svindal

Det var helt til søndag ettermiddag usikkert om verdensmesteren i utfor, Kjetil Jansrud, skulle stille til start. Etter å ha testet hånden i bakkene søndag formiddag ble det klart at han står over, og at VM dermed er over for ham.

– Det valget var helt åpenbart for meg da jeg hadde staven i hånden og kjørte over den første porten. Det var overraskende vondt, sa Jansrud til NTB.

Jansrud brakk to fingre under utfortreningen i Kitzbühel 22. januar og ble operert umiddelbart etterpå. VM sto i fare for Jansrud, men til slutt fikk han grønt lys for å kjøre i Åre, der han som kjent tok VM-gull i utfor.

Aktuelt: Drømmer om reprise 25 år etter Lillehammer-OL