Heidi Weng: – Jeg gikk på en skikkelig smell

Heidi Weng fikk det blytungt i lørdagens renn.
Heidi Weng fikk det blytungt i lørdagens renn. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Heidi Weng følte seg i toppform på den første halvdelen på 10 kilometeren i Val di Fiemme. Så sa det stopp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det så lenge ut som om Heidi Weng skulle blande seg inn i toppen på den stjette etappen av Tour de Ski. Men etter cirka halvgått løp sa det stopp, og til slutt ble 27-åringen nummer seks, over minuttet bak vinner Ingvild Flugstad Østberg.

Weng selv forteller at hun ble helt utmattet på den andre halvdelen.

– Jeg ble så tørst. Jeg gikk på en skikkelig smell rett og slett. Jeg visste ikke om jeg kom til mål en periode der, men jeg kjempet det jeg hadde. Jeg har aldri vært så ferdig, og jeg hadde lyst til å skrike til noen i støtteaparatet for å få noe å drikke. Det er det sykeste jeg har vært med på, sier hun til NTB etter målgang.

Les også: Ingvild Flugstad Østberg vant fellesstarten i Val di Fiemme

Weng har slitt så langt denne sesongen. I Tour de Ski er hun nummer sju i Tour de Ski-sammendraget, nesten fem minutter bak ledende Østberg. Weng mener landslagsvenninnen er soleklar favoritt til å vinne før søndagens avslutning.

Det ble tungt på slutten for den regjerende mesteren i Tour de Ski. Men første halvdel ble en solid opptur.

– Jeg har ikke følt meg så bra på de første fem kilometerne i hele år, sier Weng.

Hun var utmattet etter løpet, men var ikke bekymret for søndagen.

– Jeg håper ikke det betyr noe for morgendagen, jeg tviler på det. Jeg må bare være flink nå til å få i meg nok næring, forteller Weng.

Les også: Weng om Østbergs vinnersjanse: – Bør ikke tape dette

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden