Weng om Østbergs vinnersjanse: – Bør ikke tape dette

Ingvild Flugstad Østberg og Heidi Weng under onsdagens 10 kilometer i Tour de Ski. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Ingvild Flugstad Østberg og Heidi Weng under onsdagens 10 kilometer i Tour de Ski. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Dobbelt Tour de Ski-mester Heidi Weng vet hva hun snakker om når hun mener Ingvild Flugstad Østberg har en eventyrlig mulighet til å ta hjem sammenlagtseieren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag gikk Østberg inn til sin annen strake etappeseier i tyske Oberstdorf. Hun vant den 10 kilometer lange jaktstarten suverent foran Natalja Neprjajeva. Med triumfen økte hun luken til russeren i sammendraget.

Før de to siste etappene i Italia leder Gjøvik-jenta med 35,4 sekunder. Weng påpeker at Østberg fortsatt har en jobb å gjøre, men mener hun er i en posisjon hun ikke bør skusle bort.

– Russerne er veldig gode i klassisk, så hun må stå på helt inn. I fjor tapte hun veldig mye i Val di Fiemme-løypa. Alt kan skje, men Ingvild er såpass mye bedre enn dem i skøyting opp bakken at hun ikke bør tape dette, sa Weng etter torsdagens jaktstart.

Advarer mot Diggins

I fjor ødela Østberg seierssjansen i Tour de Ski etter en marerittdag på nest siste etappe. Da slet hun med bakglatte ski og greide ikke å henge med teten. Weng tror det vil holde for Østberg om hun fortsatt er i ledelsen etter lørdagens renn.

– Jeg tror ikke russerne har en sjanse til å gå fra Ingvild opp bakken. Det eneste som kan være skummelt, er hvis Jessica (Diggins) starter og finner på å gå fort i Val di Fiemme og nærmer seg Ingvild. Hun er skummel og gir seg aldri.

– Diggins er godt over 1.20 bak?

– Ja, men alt kan skje i Val di Fiemme. Det så vi i fjor. Samtidig er Ingvild såpass solid, og hun er den som er suverent best av dem som stiller opp i Tour de Ski. Hun bør ta det.

Touren fortsetter med 10 kilometer fellesstart lørdag, mens det hele avsluttes opp slalåmbakken Alpe Cermis dagen etter.

Bedring

Weng er regjerende Tour de Ski-mester. Hun har trøblet tungt i vinter, men har de siste dagene fått en opptur i sporet om man ser bort ifra fallet under sprintkvartfinalen i Val Müstair 1. nyttårsdag.

Torsdag ble hun nummer sju på jaktstarten i fri teknikk.

– Det var helt greit, og det var ikke kjempedårlig. Men når det blir så blankt, har jeg ikke kontroll på skiene. Jeg skulle gjerne hatt en rygg å gå med, men sånn var det ikke. Da må man gjøre det beste ut av det, sa Weng og la til at det er klar bedring fra det hun drev på med på Beitostølen tidligere i sesongen.

Hun håper å kunne bruke avslutningen i Tour de Ski på å få enda mer selvtillit.

– Jeg er ikke i nærheten av å være i toppen sammenlagt i år, men jeg har veldig lyst til å gå fort på de to siste etappene som er igjen. Jeg håper på trått panserføre i Val di Fiemme begge dager, så får vi se om det blir sånn, sa hun til NTB.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden