Iversen velger medaljer foran penger

Emil Iversen avsluttet årets Tour de Ski med seier i Oberstdorf onsdag.
Emil Iversen avsluttet årets Tour de Ski med seier i Oberstdorf onsdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Emil Iversen kunne ha tjent hundretusener på en god plassering i Tour de Ski, men vil ha heller medaljer i VM i Seefeld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det går bra med meg. Jeg har til smør på brødskiva, men har ingen medaljer hjemme i stua, sa 27-åringen etter onsdagens seier på 4. etappe av Tour de Ski i Oberstdorf.

Der ble det betraktelig mer snakk om at han valgte å avbryte årets tour til fordel for hjemreise og trening hjemme i Norge.

– Hadde du gjort det samme om du hadde fått klarsignal til flere distanser i VM allerede?

– Nei, da hadde jeg nok fullført Tour de Ski. Det er egentlig på grunn av rennene i Otepää at jeg reiser hjem. Jeg må være i brukbar form i den helgen, men jeg ligger nok veldig godt an med tanke på VM-start uansett. Det er egentlig enkelt å gjøre det man har troen på, for da kan det bli artig i Seefeld.

Enkelt

– Må du levere i sprint i Otepää og Lahti med tanke på VM?

– For skøytesprinten sin del er det egentlig veldig enkelt. Det er vel en 40-50 skøyterenn denne sesongen, og hvis ikke Monsen klarer å ta ut de fire beste der, så har han et problem. Men det vet jeg at han klarer, og han har veldig mange renn å ta fra. Det skal nok gå helt greit, sa Iversen om landslagstrener Arild Monsens uttaksutfordring.

Aktuelt: Iversen vant, Klæbo økte Tour-ledelsen

Respekt

– Er det mangel på respekt at du ikke er tatt ut på flere distanser allerede?

– Nei, det er det ikke. Jeg vet hvordan det er, og jeg skulle gjerne ha fått klarsignal allerede til flere distanser. Det hadde vært det beste for min del, men vi har et sterkt lag, og det går ikke. Trenerne må få den tiden de trenger, men jeg har forberedt meg som om jeg skal gå noen VM-distanser i hvert fall, sa Iversen.

Emil Iversen skal ta det hele med ro i de par neste dagene. Deretter venter en periode med mye trening. De neste rennene han skal gå blir en skøytesprint og en 15 kilometer i klassisk i estiske Otepää 19.- og 20. januar. Iversen skal også gå noen distanser under på hjemmebane i meråker et par uker der igjen. Han skal også konkurrere i sprinthelgen i Lahti 9. og 10. februar.

Deretter er det VM i Seefeld senere i februar det handler om.

Aktuelt: Svindals kne vondere enn på lenge

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden