Iversen vant, Klæbo økte Tour-ledelsen

Emil Iversen tok nok en seier i tyske Oberstdorf på onsdagens Tour de Ski-etappe.
Emil Iversen tok nok en seier i tyske Oberstdorf på onsdagens Tour de Ski-etappe. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Emil Iversen utklasset konkurrentene i spurten i et fryktelig snøvær på torsdagens 15 kilometer i Tour de Ski.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nærmest trønderen kom italienske Francesco De Fabiani, mens «den russiske bjørnen» Sergej Ustjugov tok 3.-plassen. Iversen viste mesterlige ferdigheter i utforkjøring da han parkerte utfordrerne på tampen.

Det var hans tredje verdenscupseier i tyske Oberstdorf, som er blitt et svært bra sted for Iversen.

– Det var som vanlig et vilt løp her i Oberstdorf. Det passer meg ganske bra, sa han i seiersintervjuet med arrangøren.

Iversen har fra før bestemt seg for at han drar hjem fra Tour de Ski etter fire etapper, så han kommer ikke til å forsøke å forsvare sin 3.-plass i sammendraget.

Klæbo i tet

Johannes Høsflot Klæbo ble nummer ni onsdag, men tok såpass mange bonussekunder underveis at han økte sammenlagtledelsen i touren med 3,4 sekunder. Ustjugov er dermed 15,4 sekunder bak nordmannen før de siste tre etappene.

Klæbo har fortsatt ikke tatt en avgjørelse på om han skal fullføre touren, men det blir trolig vanskelig å stå av så lenge han leder.

– Jeg leder, så jeg kommer nok til å stille til start i morgen også, sa han.

Torsdag er det 15 kilometer jaktstart i fri teknikk, mens touren avsluttes med to etapper i Val di Fiemme i helgen.

Russiske Aleksandr Bolsjunov tapte en del tid onsdag og er 46,6 sekunder bak lederen. Han ligger på 3.-plass ettersom Iversen gir seg.

Aktuelt: Østberg vant og tok over Tour de Ski-ledelsen

Sekundkamp

Iversen og Ustjugov var involvert i en komisk situasjon etter 3,3 kilometer av løpet. De to spurtet om det de trodde var spurtpoeng, mens resten av feltet gikk rolig bak. Iversen og Ustjugov hadde misforstått, ettersom bonussekundene ble delt ut etter henholdsvis 5,8 og 10,8 kilometer.

Veldig mange av bonussekundene var det norske løpere som sikret seg. Didrik Tønseth tok full pott med 30 sekunder etter å ha vært først over begge passeringspunktene, mens Sjur Røthe tok 22, Simen Hegstad Krüger 18 og Klæbo 12 sekunder

En mann som Simen Hegstad Krüger, som er god til å klatre i motbakker, er heller ikke hektet av i sammenlagtkampen. Han ligger riktig nok 1.21,7 minutt bak Klæbo på 6.-plass etter fire etapper.

– Jeg er godt fornøyd med dagen slik sett. Jeg tok noe tid på Bolsjunov, mens det er cirka likt i forhold til Ustjugov og Johannes. Så det finnes muligheter, sa han.

Aktuelt: Smøreren kuppet Østbergs skivalg

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden